Bouwproject in Apeldoorn Zuid van start: Nieuwe woningen voor de Toekomst

Maandag 15 mei 2023

Door Kevin van Es

Er is een nieuw bouwproject gestart in Apeldoorn Zuid. Diverse H- flats in het Staatsliedenkwartier worden gesloopt en opnieuw gebouwd, in opdracht van woningcorporatie De Goede Woning. De sloop van het oude appartementengebouw ging begin van dit jaar van start. Wethouder Peter Messerschmidt trapte de bouw, afgelopen vrijdag, officieel af. Róbert Versteeg werkt voor bouwbedrijf Nikkels uit Twello en is de projectleider van de opdracht. Hij vertelt over de toekomstige woningen.

Ruim 150 woningen

Volgens de website van wooncorporatie De Goede Woning moeten er minstens 153 woningen komen  in het Staatsliedenkwartier, verdeeld over zes H-flats. Drie flats in de Goeman Borgesiusstraat en drie flats in De Savornin Lohmanstraat. In totaal gaat het over de sloop van 126 appartementen.

Drie fases

Op de website van De Goede Woning staat dat het project is opgedeeld in drie fases: “We zijn gestart met de sloop en bouw van het eerste woongebouw aan de Goeman Borgesiusstraat, als de nieuwbouw gebouwd is volgen de andere woongebouwen in deze straat.” Wanneer de nieuwbouwappartementen van de 2e fase zijn opgeleverd, start de sloop en het bouwen van de laatste fase. 

Zo duurzaam mogelijk

Volgens Robért worden de gloednieuwe woningen zo duurzaam mogelijk: “Alle nieuwbouw wordt gasloos gebouwd.” De woningen worden, indien nodig, voorzien van een warmtepomp. Het project bevindt zich in de eerste fase.” De eerste boorpalen, een in de grond gevormde betonnen paal, zijn inmiddels geplaatst,” aldus Robért. De palen gaan zo’n 16 meter de grond in. Volgens de projectleider is dit geen overbodige luxe, de palen moeten namelijk vijf verdiepingen met appartementen dragen. 

Officieel van start

Wethouder Peter Messerschmidt startte vrijdag 12 mei officieel de bouw van het nieuwbouwproject in Apeldoorn Zuid, aan de Goeman Borgesiusstraat. De wethouder plaatste met een kraan een zware kanaalvloer op zijn plek. Met deze handeling ging de bouw officieel van start. Wethouder Messerschmidt is blij met het project: “Deze vernieuwing draagt bij aan meer woningen die duurzaam en energiezuinig zijn. Helemaal klaar voor de toekomst!”

De Goede Woning

Rob van Beek, directeur-bestuurder van De Goede Woning, noemt deze woningen ‘een mooie bijdrage in onze ambitie om meer mensen een goede woning te bieden’: “Dit project sterkt ons in overtuiging om door te gaan. De woningen zijn aangeboden in verschillende huurprijzen, op deze manier proberen we een bijdrage te leveren aan de veerkracht van de wijk”.

Oplevering

De appartementen worden opgeleverd door Woonkeus Stedendriehoek. De oplevering van het gehele project wordt rond eind 2027 verwacht. Volgens Robért worden de eerste appartementen, aan de Goeman Borgesiusstraat, als alles meezit, opgeleverd aan het begin van volgend jaar. Meer informatie over het project vind je op de websites van Nikkels, De Goede Woning of TVA Architecten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!