Brief van de werkloze Peter [1]

Donderdag 26 juni 2014

Door StrangeArt

StrangeArt

Brief van de werkloze Peter [1]

Beste StrangeArt, ik hoorde dat u op zoek was naar een werkloos iemand, iemand die een dagboek wil bijhouden. Een dagboek over het leven van een werkloze, de moeite die hij doet om een baan te vinden, de hoop, de wanhoop, de financiën en de daginvulling.

Nou ik ben zo’n werkloze, werkloos sinds oktober vorig jaar. Mijn ontslag kwam niet als een verrassing. Vijf jaar geleden werden bij mijn bedrijf al 1/3 van de mensen ontslagen, het bleef daarna slecht gaan, en dan weet je dat je ook aan de beurt kan komen bij een volgende herstructurering. Helaas was dat het geval.
Op de ochtend dat men mij – en met mij velen – ontsloeg, ben ik direct naar 3 opdrachtgevers gegaan om te vragen of men daar werk voor mij had. Je moet positief blijven. Hoeveel sollicitaties ik in het laatste half jaar heb gedaan? Nou, een stuk of zestig.

Ik wanhoop nog niet, probeer structuur in mijn dagritme te houden. Gewoon om 6 uur in de ochtend opstaan, voor het ontbijt zorgen en dan in ieder geval tot 12.00 bezig met solliciteren, netwerken en alles wat verder nodig is om een baan te krijgen. Dat kan natuurlijk per dag verschillen, ligt soms aan reacties die ik krijg op sollicitaties. En er zijn dagen bij dat er totaal geen inspiratie is om ook maar één vacature te lezen, dan gebeurt er aan solliciteren niets.
In de middag doe ik wat huishoudelijk werk, mijn vrouw is daar wel blij mee. Ook doe ik in de middag wat vrijwilligerswerk, je moet immers bezig blijven. Ik blijf optimistisch. Financieel kunnen we het nog redden met de WW uitkering. Aan de gevolgen van eventuele bijstand weiger ik te denken.

Natuurlijk zijn er wat pessimistische gedachten, in de bouw gaat het slecht, mijn leeftijd werkt niet mee. Wat wel meewerkt is een grote dosis ervaring. Wat mijn ogen zien kunnen mijn handen maken.
Dit was even een briefje over wie ik ben, hoe ik denk en wat mijn verwachtingen zijn. In mijn volgende brief vertel ik meer over wat ik meemaak bij mijn sollicitaties. Strange ik verheug mij op onze briefwisseling.

Over de foto: Ik zit beslist niet bij de pakken neer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!