Broodjeszaak Bollino’s breidt uit: Nieuwe zaak Burgers & Fries

Dinsdag 9 april 2024

Door Jasmijn ten Napel


Gevestigd aan het Stationsplein in Apeldoorn is broodjeszaak Bollino’s een hotspot met een assortiment aan verse broodjes, huisgemaakte salades en snacks. Maar nu, na jaren van succes als broodjeszaak, heeft Bollino’s een gewaagde stap gezet door een nieuwe onderneming aan te gaan – een cafetaria, slechts een paar meter verderop bij de buren. Mede-eigenaar Jeffrey Mokkink vertelt over de uitbreiding.

In maart 2019 begonnen Robbert Wassink en Jeffrey Mokkink met hun ‘brainstormsessies’. Week na week ontwikkelden ze plannen en ideeën voor hun eigen zaak, waarbij alleen het beste goed genoeg was. Het resultaat? Een broodjeszaak zoals geen ander: Bollino’s.

Succesverhaal 

En toen, in juni 2020, openden ze officieel de deuren van Bollino’s. Het duurde niet lang voordat Bollino’s een begrip werd in Apeldoorn. Rijen vormden zich voor de deur, en gasten kwamen van heinde en verre om te genieten van de unieke smaken en creaties die alleen bij Bollino’s te vinden zijn. Het was een succesverhaal in de maak.

“Samen met Robbert en Melissa runnen we de zaak, we hebben alle drie zo onze eigen bijdrage,” vertelt mede-eigenaar Jeffrey. Hij staat vooral als chef in de zaak: “Ik hou wel van adrenaline, het mag lekker druk zijn. En als het systeem zo in de cafetaria helemaal goed gaat lopen, dan krijg ik daar echt heel veel energie van.”

Verrassende twist

Op slechts twee deuren afstand werd in januari Bollino’s Burgers & Fries geopend, waar ze voortzetten met nieuwe, verrassende twists. “We zijn op reis gegaan door Nederland om verschillende streetfoodgerechten uit te proberen en te ontdekken wat we op onze menukaart wilden hebben. We willen het concept van de snackbar naar een hoger niveau tillen, met onder andere onze loaded fries en smash burgers,” vertelt Jeffrey.

Via Tiktok heeft de organisatie een groot bereik: “Het is heel gaaf om te merken dat mensen echt speciaal voor jouw zaak naar Apeldoorn komen.” We maken alles zelf, het kost veel tijd, maar we onderscheiden daardoor wel van de rest. We hebben daardoor echt onze eigen stijl,” voegt hij toe.

Totaalplaatje

Met een grotere opening op komst, is het team van Bollino’s druk bezig met het perfectioneren van het totaalplaatje. “We ontvangen veel vaste gasten en mensen om ons heen, en we willen ervoor zorgen dat alles tot in de puntjes is uitgewerkt voordat we een feestelijke opening organiseren,” aldus Jeffrey.

De reacties op de nieuwe cafetaria zijn enthousiast geweest. Klanten zijn blij verrast met de toevoeging van de nieuwe menu-opties, terwijl ze nog steeds kunnen genieten van de vertrouwde smaken van Bollino’s broodjeszaak.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!