Bungeeroeien in Kristalbad (afgelast)

Woensdag 31 maart 2010

Door Stadsmens

Let op!!!! Ondanks de enthousiaste reacties op het nieuwe BungeeRoeiEvent in het Kristalbad, heeft ACCRES besloten het evenement niet door te laten gaan op zondag 25 april a.s. Het evenement was gepland voorafgaand aan de opening van het Kristalbad op 1 mei 2010. Voor veel teams was de aanmeldtermijn te kort om voldoende roeiers in de boot te krijgen. Het evenement was oorspronkelijk op zaterdag 24 april geprogrammeerd, maar helaas bleek de 10 meter lange sloep op die dag niet beschikbaar. Daarom is toen gekozen voor zondag 25 april. Echter, de zondag lijkt minder geschikt te zijn voor een personeelsevenement. Kortom, reden voor de organisatie om het BungeeRoeiEvent op dit moment geen doorgang te laten vinden.

Het 1e StedenDriehoek BungeeRoeiEvent is op zondag 25 april 2010 in het Kristalbad te Apeldoorn en wordt georganiseerd door ACCRES.
Bij Bungee-roeien probeert een team tegen de trekkracht van een stevig elastiek in zo ver mogelijk van de kant af te roeien. Het team dat de boot het verst weg weet te roeien wint. De samenstelling van een team is vrij. Een mix van vrienden, collega’s, familie en/of buren, alles is mogelijk!
 
Hoe werkt het?
Bij bungee-roeien wordt tussen de achterzijde van een sloep en de rand van het zwembad een bungee-elastiek bevestigd. Een meetlint bepaalt de afstand die wordt afgelegd. Een team – bestaande uit 8 roeiers en een stuurman – gaat vervolgens het gevecht aan met het elastiek. De eerste meters moet het team gebruiken om snelheid te maken, want daarna werkt het elastiek tegen. Afhankelijk van de kracht van de roeiploeg rekt het elastiek steeds verder op. Op het moment dat de sloep stil ligt, wordt de afstand gemeten. Het team dat de grootste afstand aflegt is winnaar. 
 
Spelregels
Een team bestaat uit minimaal 9 en maximaal 12 deelnemers. In de sloep nemen 8 roeiers en 1 stuurman plaats (max. 3 reserve deelnemers).
Er zijn 3 ronden: 1e ronde = drie pogingen, waarvan de hoogste score telt voor het eindklassement; 2e ronde = twee pogingen, waarvan de hoogste score telt voor het eindklassement; 3e ronde = finale van de drie beste teams.
Per team worden de hoogste scores uit de 1e en de 2e ronde bij elkaar opgeteld voor de berekening van een gemiddelde score. De drie teams met de hoogste scores halen de finale. De startvolgorde voor de finale wordt bepaald door loting.
In de finale krijgt elk team één kans om een toptijd neer te zetten.
Het team met de hoogste score is winnaar en ontvangt een wisseltrofee. De overwinning wordt gevierd met een traktatie op spareribs van de Sparerib Express.
 
Deelname
Het Stedendriehoek BungeeRoeiEvent vindt plaats op zondag 25 april 2010 tussen 12.00 en 17.00 uur. De eerste ronde gaat om 13.00 uur van start.
Teams dienen zich vóór 12.30 uur te melden bij de organisatie / wedstrijd-leiding van het event.
Teams kunnen zich tot uiterlijk 23 april 2010 aanmelden via kristalbad@accres.net en ontvangen dan een inschrijfformulier.
Kosten van deelname per team bedragen € 135,–.
Deelnemende teams krijgen maximaal 3 parkeerkaarten en gratis koffie/thee en/of water tijdens het event.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!