Burgemeester John Berends: ‘2015 was een jaar van contrasten’

Zaterdag 9 januari 2016

Door Redactie

Peter Vroon

De burgemeester van Apeldoorn, John Berends, hoopt dat 2016 een ander jaar wordt dan 2015. Dat meldde hij gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie die de gemeente Apeldoorn hield in het Stadshuis. Jarenlang werd deze in Gigant en ook in Orpheus gehouden.

,,2015 was een jaar van contrasten”, vertelde Berends. ,,Ik hoop dat we in 2016 afscheid kunnen nemen van die tegenstellingen. Aan de ene kant was het een mooi jaar. Apeldoorn wordt steeds meer gezien als evenementenstad, kijk naar de mooie evenementen die we hebben gehad, zoals het WK Beachvolleybal. Maar aan de andere kant maak ik me ook zorgen. Het aantal overlastmeldingen is met 11 procent gestegen. En daarvan het aantal meldingen over verwarde personen met 17 procent.”

Berends gaf aan dat de schade rond de jaarwisseling 2015/2016 minder is dan de jaren daarvoor. ,,Dat ligt rond de 15.000 euro. Dat is nog veel, maar dit is hoopgevend. En dat we tijdens deze stadsreceptie als inwoners van Apeldoorn zijnde samen feest kunnen vieren, dat is belangrijk.”

De burgemeester keek nog even terug op het jaar waarin in Apeldoorn een tijdelijke noodopvang kwam bij de Americahal en die later verplaatste naar de Voorwaarts . ,,Ik wil dat geen enkele Apeldoorner op straat slaapt, dus ook geen enkele vluchteling. In 2016 zal dan ook het asielzoekerscentrum aan de Deventerstraat open gaan en de noodopvang zal anders worden. Niet meer aan de Voorwaarts en een plek voor de vluchtelingen met een echt dak erboven. Dus geen tenten meer.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!