Burgemeester: ‘Let op elkaar, zorg voor elkaar’

Vrijdag 13 maart 2020

Door Redactie

Still uit de video

De gemeente Apeldoorn heeft een video gepubliceerd waarin burgemeester Ton Heerts de inwoners van Apeldoorn toespreekt. Hierin roept hij op dat iedereen zich houdt aan de maatregelen die de regering heeft afgekondigd.

,,Ik begrijp dat sommige van die maatregelen niet prettig zijn. Voor niemand”, meldt Heerts. ,,En zeker ondernemers en culturele instellingen kunnen hier flink last van hebben. Maar ik doe een dringend beroep op iedereen om zich eraan te houden.”

Beschermen

Hij vervolgt: ,,Dit is nu gewoon wat we moeten doen. We moeten dit doen om onze ouders, onze opa’s en oma’s, te beschermen én andere mensen die sneller ziek kunnen worden. We moeten dit doen om te voorkomen dat onze artsen, onze verpleegkundigen, onze dienstverleners overbelast raken. Zodat iedereen de zorg en dienstverlening kan blijven krijgen die nodig is.

Dit is echt niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid. Dit is de verantwoordelijkheid van iedereen. Ik heb Apeldoorn inmiddels leren kennen als een stad waar de mensen naar elkaar omzien, en ik reken erop dat dat ook nu gebeurt. Dus gebruik je gezonde verstand. Let op elkaar, zorg voor elkaar.”

Bekijk hieronder de video:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!