Help de bevolking van Oekraïne

Kinderen in de bres voor behoud conciërges

Donderdag 15 november 2012

Door Niels Damstra

Vanavond zetten Apeldoornse kinderen zich tijdens de politieke markt in om de Apeldoornse conciërges te behouden.

Kijk live mee via http://player.companywebcast.com/apeldoorn/20121115_1/nl/Player (jammer, te laat).

19:05 De voorzitter opent de vergadering en laat de wethouder aan het woord. De wethouder geeft een introductie op het verloop van de avond. De wethouder vindt de aanwezigheid en de betrokkenheid van de kinderen hartverwarmend, maar er moeten keuzes nou eenmaal worden gemaakt.

19:10 Er hebben zich een tweetal insprekers aangemeld. Mevrouw de Jongh (bezorgde burger) mag als eerste inspreken. Hierna is de heer Jans (Directeur Foenix) aan de beurt.

Mevrouw de Jongh benadrukt dat deze discussie gaat om mensen. 97 mensen die elders waarschijnlijk niet aan het werk gaan komen. Het zijn ook mensen die een zinvolle functie vervullen binnen onze maatschappij. Conciërges zorgen voor veiligheid binnen de school. Ze nemen de leraren veel werk uit handen. Als conciërges uit de scholen verdwijnen, dan komen de leraren niet toe aan het werk dat ze behoren te doen, namelijk onderwijzen. Conciërges zijn onmisbaar.

19:16 De voorzitter wil dat mevrouw de Jongh gaat afronden.

Mevrouw de Jongh vindt dat de gemeenteraad de conciërges heel wat verschuldigd is. Ze mogen niet geparkeerd worden in de bijstand.

19:20 Raadslid van de Berg (PvdA) vindt conciërges ook erg nuttig, maar het opdraaien voor de kosten van de conciërge is volgens hem een probleem van de werkgever.

Er volgt een ‘dat is uw mening, niet de mijne’ woordenwisseling tussen de Jongh en van de Berg.

19:20 De heer Jans van Foenix aan de inspreek tafel. Hij is heel boos over de gang van zaken. Hij verwacht een meer dan grote inspanning van de Wethouder om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen thuis komen te zitten. Als iets een kerntaak van de gemeente hoort te zijn, dan is dat het geven van dat beetje extra zorg dat deze mensen nodig hebben.

19:28 Raadslid van de Berg (PvdA) geeft aan vragen te hebben aan de heer Jans, maar deze niet te zullen stellen. Heerlijk, die politiek.

19:31 Een random meneer schreeuwt politieke standpunten door de zaal. Kinderen roepen boe!

19:35 De wethouder herhaalt nog een keer de gemeentelijke standpunten. De kindjes beginnen zich te vervelen. Ik ook.

19:40 De gemeenteraad praat verder, zoals te doen gebruikelijk. Een lid van de Partij voor de Dieren wil met een duimstok zijn naambordje opmeten. De omtrek van zijn waterkannetje kan niet, want daar is de duimstok geen goed middel voor. *huh?* Daarna gaat de VVD aan het woord. De PvdD schreeuwt er doorheen. Dan is D66 aan het woord. Iemand uit de zaal schreeuwt dat hij harder moet praten. Einde van de inhoud zo te zien.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?