Burl jezelf naar een NK titel

Donderdag 23 augustus 2018

Door Redactie

In september is het de hele maand één groot levend straattheater in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Met het Park als groen decor hebben de edelherten en de hinden de regie deze maand in handen. En hoe?! Deze dieren weten als geen ander de aandacht van het publiek naar zich toe te trekken. Onderdeel van dit schouwspel is het zogenaamde burlen. Waar het Park op zondag 9 september zelfs een NK voor in het leven heeft geroepen. Mocht een NK titel pakken, onderdeel zijn van je bucketlist; grijp die kans! Aanmelden voor deze kampioenschappen kan nog tot 6 september door te mailen naar: burlen@hogeveluwe.nl

Laat je dat podium deel liever aan een ander over? Dan ben je van harte welkom de kanshebbers aan te moedigen! Twijfel je over je deelname, kijk je liever eerst de kunst af of ben je gewoon razend nieuwsgierig hoe zo’n NK er uitziet? Bekijk hier sfeerbeelden van voorgaande edities (tip: zet je geluid aan).

Maar dat burlen, waarom doen ze dat nu eigenlijk, en waarom in september? Zijn het alleen die stoere edelherten of zijn er meerdere bos-genoten die mee doen aan de bronst? En die naam ‘bronst’ waar komt die toch vandaan? Zomaar wat vragen die je te binnen kunnen schieten. Maar wat wil jij weten? Laat ons weten wat jij wilt weten over dit spektakel en wij leggen je vragen voor aan Henk Ruseler, de boswachter van het Park. Dan ben jij straks ‘HERTstikke’ op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!