Cadeauwinkel WAAR verdwijnt uit de binnenstad

Donderdag 11 januari 2024

Door Tristan Zandstra

De binnenstad van Apeldoorn verliest steeds meer haar charme, naast winkels zoals de ZARA en de Game Mania verdwijnt nu ook de cadeauwinkel WAAR. Dat meldt Liane Roeterd, eigenaresse van de winkel op Facebook. Iets meer dan een week geleden maakte ze dit nieuws bekend. Een verhuizing tussen panden heeft de winkel helaas niet het gehoopte succes gegeven.

Verhuizing

Cadeauwinkel WAAR had lange tijd zijn vestiging aan de Marktstraat. Afgelopen jaar heeft Liane de beslissing genomen om te verhuizen, hier hebben wij eerder een artikel over geschreven. Begin november heropende de winkel aan de Hoofdstraat met de hoop om in de drukke straat meer klanten te trekken, maar tevergeefs. “Het aantal klanten nam af en de verhuizing naar de Hoofdstraat heeft daar geen verandering in gebracht,” aldus Liane.

Binnenstad

De reden van het sluiten van WAAR, is deels te wijten aan de toenemende leegloop in de binnenstad denkt Liane. “Met name de afnemende mogelijkheden om winkels in het centrum met de fiets te bereiken. Voor mensen, voornamelijk ouderen, is het moeilijk om een dagje te winkelen in de binnenstad, je kunt je boodschappen niet in je fietstassen laden zonder gebruik te maken van een fietsenstalling, dat weerhoudt sommige mensen om de stad te bezoeken.”

Laatste week

Wel is er ook positief nieuws, de laatste week van WAAR heeft Liane als leuk ervaren. “Er kwamen toch nog redelijk wat mensen tijdens de uitverkoop in de laatste week. Het was een mooie afsluiting.” Liane is nu bezig met de laatste loodjes die bij de sluiting komen kijken, ze is er nog niet helemaal uit wat ze daarna wil gaan doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!