Cathelijne Isabelle lanceert video voor nieuwe single ‘Drifting Soul’

Woensdag 5 oktober 2022

Door Nikki Vredenberg

De 17-jarige Cathelijne Isabelle heeft vorige week haar tweede single uitgebracht en vanavond om 19:00 komt de bijgaande videoclip online. Haar nieuwe nummer, ‘Drifting Soul’, is een mix van tropical house en pop, kortweg tropipop. De track is de opvolger van haar debuutsingle ‘No More’. Ik sprak met haar over beroemd zijn, haar nieuwe single en over het hedendaagse leven.

(G)een standaard tiener

Cathelijne Isabelle is de artiestennaam van Cathelijne Kort. Vrijdag 30 september, middernacht kwam haar nummer online op Spotify, maar in de avond stond ze ‘gewoon’ in de Lidl. Haar bijbaan. Op de vraag of dit contrast niet heel groot is antwoordt ze lachend dat ze het niet zo ziet. “Ik ben niet super beroemd dus werken hoort er gewoon bij. Ik vind het ook leuk om te doen en ik heb daar ook gewoon mijn vriendinnen.”

Opleiding

Sinds twee weken gaat ze naar Wisseloord Academy in Hilversum. Het is een opleiding van een jaar waarin je les krijgt over songwriting, liedjes maken, maar ook theorie over bijvoorbeeld noten. “Je leert bijvoorbeeld hoe je een nummer maakt waarin een catchy deuntje zit. Dan krijg je allemaal tips en tricks daarvoor.” Enthousiast vertelt ze over de verschillende mensen met wie ze naar school gaat. “Iedereen is super goed en iedereen kan iets anders. Er zijn songwriters, muzikanten en producers. Dat maakt het leuk. Je kunt echt samen een nummer maken. Van het begin tot het eind.” Wat ze na dit jaar wilt doen weet ze nog niet. Wel weet ze dat het iets met muziek zal zijn, liedjes schrijven.

‘No more’ – zeker wel, nog heel veel zelfs

Vorig jaar bracht Cathelijne haar eerste nummer ‘No more’ uit. Ze was 13 toen ze begon aan het schrijven van de tekst en op haar 15e maakte ze het af. Met haar zelfgeschreven tekst en eigen melodie dook ze de studio in waar ze, met een producer, het nummer maakte tot wat het nu is. Haar single ‘Drifting Soul’ is ontstaan in de studio uit een samenwerking. “Het gaat over dat je moet doen wat je leuk vindt. Je moet je niks aantrekken van wat anderen erover zeggen. Het is belangrijk dat je gelukkig wordt van wat je doet,” aldus Cathelijne. Ze vertelt dat muziek maken dat voor haar is en dat ze hoopt anderen te inspireren met haar single.

‘Drifting Soul’

Toen haar single online kwam om middernacht was ze aan het bellen met iemand van de opleiding. “Ik had natuurlijk al wel een nummer uitgebracht, maar het blijft leuk om erbij te zijn als het uitkomt. Dus ik ben er echt voor wakker gebleven.” Op de vraag of het is wat ze ervan had gehoopt antwoord ze lachend dat het heel anders is dan ze had verwacht, maar dat ze het super leuk vindt. “Er zit een Spaanse invloed in. Lekker tropical. Het is een happy nummer en ik ben er ook heel happy mee.”

Spotify

Na het uitkomen van ‘No More’ veranderde er veel in haar leven. “Ik had super veel interviews en je hebt natuurlijk ook de mensen op school die zien dat je een single uitbrengt.” Ze ontving heel veel positieve reacties, maar ook negatief. “Dat hoort erbij” zegt ze hierover. Een jaar later was het wat rustiger, maar de lancering van ‘Drifting Soul’ levert weer meer reuring op. “Het nummer staat nu ook op Spotify. Dat is ook wel echt spannend”.

 

Wie is Cathelijne nog meer

Ze is popster, gaat naar school en ze werkt in de Lidl. Vier jaar lang deed ze aan trampolinespringen totdat angst overheerste. “Ik werd zo bang voor salto’s dat ik er geen plezier meer in had. Toen ben ik gestopt”. Hoewel Cathelijne ook graag shopt liggen haar meeste hobby’s toch wel in de muziek. “Ik kan liedjes meespelen op de piano en ik heb thuis een ukulele waar ik een beetje mee oefen, maar het is echt moeilijk om die snaren ingedrukt te houden.” Op haar opleiding zal ze het komende jaar piano- en gitaarles krijgen dus dan kan ze dit ook meer in haar vrije tijd doen.

De toekomst

Cathelijne droomt van een carrière als artiest. “Ik wil echt beter worden en groeien in songwriting, nummers uitbrengen en veel optredens doen.” Ze kijkt op tegen artiesten zoals Tate McRae en Ariana Grande. “Zij zijn ook heel jong begonnen en succesvol geworden dus zij zijn wel echt mijn voorbeeld.” In de toekomst hoopt ze een nummer uit te brengen met dezelfde sfeer als de nummers van Tate McRae, die zijn vaak langzaam en stoer tegelijk. Beat en bass noemt ze het.

 

‘Drifting Soul’ van Cathelijne Isabelle is te beluisteren op Spotify. Ben je nieuwsgierig naar de videoclip? Vanaf 19:00 vanavond is deze te zien op haar YouTube pagina!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!