CD release tour Slechtvalk in Gigant

Woensdag 21 december 2016

Door Ernst van Rossum

Onlangs (donderdag 15 december) was het weer Metal time in Gigant, Slechtvalk deed hier haar CD release party en had 2 andere bands mee genomen in het voor programma.

Morgarten opende de avond en ging voortvarend van start, deze uit Zwitserland stammende Folk Black Metalband, een lekkere band, die de stemming er normaal goed weet in te krijgen, lukte dat vandaag niet helemaal,  gezien de geringe opkomst. Donderdag avond is nou niet echt een avond die in Apeldoorn veel metal publiek trekt.

Dat mocht de pret niet drukken en Nightland vervolgde de avond als 2e band, lekker strak en heftig, deze uit Italië stammende band die veelal symphonic classical metal spelen. Band deed haar best om het vuurtje nog verder op te stoken en dat lukte prima, wat een toffe band.

Beide Bands had ik al eens gezien op het vermaarde Brainstorm festival. Aankomend jaar wordt dat de 10e editie en dat beloofd weer veel goede bands en spektakel.

Sluitstuk van de avond was Slechtvalk ook zij speelden op Brainstorm niet onverdienstelijk. Het begin nummer zat er nog niet helemaal lekker in voor mijn gevoel, maar de band herstelde snel en maakte er een echte Slechtvalk show van. Deze band speelt Blackened DeathMetal. Mooi om te zien dat deze band nog lekker aan de weg timmert en weer een mooi album in elkaar heeft gedraaid.

Lekker een rondje Metal was het weer drie goede bands en goede Metal, wat weinig publiek maar zeker de moeite waard, al waren er mensen die het geluid het redelijk hard vonden. Maar ja het is wel Metal.

15 december, Popzaal Gigant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!