Help de bevolking van Oekraïne

CD: Verschillen van Wilco Stronks

Zondag 26 april 2015

Door Pedro Waldenaar

Piet Klomps

Maart 2015 is een heugelijke maand geweest voor Wilco Stronks: zijn CD Verschillen, waar maanden aan  is gewerkt, wordt gepresenteerd. Onder enorme belangstelling en luid gejuich is de CD ten doop gehouden in het Art Café Sam Sam te Apeldoorn.

De verschillen bevat vijf liedjes; waarvan de eerste 2 wordt meegezongen worden door Lucie de Lange (Lucie de Lange, pseudoniem van Lucie Janine Michielsen (Amsterdam, 12 juni 1957); o.a.  bekend van haar circa 25 jarige samenwerking met Jos Brink en Frank Sanders, en haar laatste klus als vervanger van Willeke Alberti in  musical “De Jantjes”.

Verschillen: Het leven lacht Wilco toe; je voelt bij het beluisteren de zinderende liefde onder de Italiaanse zon; rode en witte wijn staan op tafel en de dag duurt eeuwig. Mooie CD die als klein kunst met een grote K betiteld kan worden; in de traditie van Wim Zonneveld en Drs. P.

Het 1ste nummer  “Verschillen” gaat over een wat teruggetrokken verlegen dichter met daar tegen over een femme fatale! Het nummer wordt mooi en op een subtiele manier gebracht; je ziet de dichter zitten, teruggetrokken in het café; schuin kijkend naar het veel te korte rokje van de femme fatale. Op het eerste gezicht onbereikbaar; maar dan blijkt in het liedje dat verschillen elkaar kunnen aantrekken en dat de verschillen wellicht niet zo groot zijn. Dat de femme fatale rust vindt bij deze verlegen man; zichzelf kan zijn. Wilco speelt hier wat de verlegen dichter tegenover de heldere en aanwezige stem van Lucie. Heerlijk om hier naar te luisteren.

Het 2de nummer “Hou me Vast”; Misschien later, misschien straks…..misschien, misschien….word ik ooit jouw vrouw….misschien: slapeloze nachten; durf ik wel of durf ik niet; bind ik me; of …..gek word ik van dit nummer: je voelt de twijfel; je voelt het afwachten: geef me het teken……knopen tellen: ga ik wel of ga ik niet: het dilemma van het aangaan van een relatie is prachtig verwoord en gezongen.

Het 3de nummer heet “Voor verliefde mensen”. Mijn lief kijkt naar buiten; een vredig tafereel ontrolt zich waarbij alle dagen zonnig zijn en  waarbij we meegevoerd worden naar Italië; het land waar nooit de zon ondergaat: het weer altijd goed is en het zijn met jou ook; suikerzoet is dit liedje.

Het 4de liedje heet “Zo eenvoudig is Leven” De tijd is mijn vriend en het leven is mij goed gezind! Een mooi liedje waarbij verliefden elkaar stimuleren en tegen elkaar zeggen: “doe niet zo ingewikkeld, joh”: het leven is in essentie heel eenvoudig: Met jou!

Het 5de liedje kennen we: “Er gaat een lied door de mijn straat”: een feestnummer; hoe meer ik er naar luister; hoe meer ik het gevoel krijg: het is carnaval; het is altijd feest.

Vijf liedjes; vijf pareltjes; met ingetogen muziek en zang:  de CD Verschillen is als vuur in de open haard: verwarmend! Buiten is de wereld boos; binnen is het leven goed: dankzij Wilco.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?