Centrale rol voor ‘helden’ tijdens Nacht van Apeldoorn

Dinsdag 28 mei 2019

Door Redactie

De Apeldoornse centrumhoreca houdt komende vrijdag, 31 mei, opnieuw de Nacht van Apeldoorn. Dit jaar wordt daar in samenwerking met wielervereniging De Adelaar een wielerronde aan toegevoegd. Zowel bij het wielrennen als op het podium spelen ‘helden van weleer’ een centrale rol. Zo rijden grote namen als Michael Boogerd en Gert Jakobs hun ronden in de oud-prof wedstrijd, klinken de Motown hits door de Kapelstraat en vertolkt ‘Valentine’s Tribute to Queen’ op het Leienplein de hits van Queen.

Bekende oud-profrenners als Michael Boogerd, Gert Jakobs, Kenny van Hummel, Jelle Nijdam en Marc Lotz verschijnen aan de start voor een derny koers die in twee heats gereden gaat worden. Tussen de derny-races rijden de Elite dames een officiële KNWU wedstrijd op het centrumparcours. Het podiumprogramma rond de Nacht van Apeldoorn is inmiddels ook rond. Op diverse locaties in de binnenstad barst vanaf 16.00 uur de muziek los. Kort daarna rijdt een reclamekaravaan een ronde over het parcours. De wielerwedstrijden worden verreden tussen 17.00 en 20.00 uur.

Winnaars worden gehuldigd op het Leienplein, waarna Valentine’s Tribute to Queen het podium bestijgt om alle bekende hits van de wereldberoemde Britse rockformatie over het plein uit te strooien. Om 23.00 uur sluit DJ Maurice hier het feest af. In de Kapelstraat is er vanaf 16:00 uur relaxte muziek. Om 20.00 uur verandert de straat in een grootse openlucht discotheek en gaat de Motown Party van start met muziek van de jaren ’60 en ’70.

Bij het Stadscafé draaien vanaf 21.00 uur verschillende dj’s: Cuzco, Solid Will, Grey Fox, Julian Black en London Sax Live. Zowel op Caterplein Noord als Caterplein Midden is er van 16.00 tot 20.00 uur al heerlijke muziek te horen, waarna op Noord vanaf 20.00 uur een lokale dj en Ouwe Jongens Krentenbrood de avond completeren. Op Caterplein Midden sluit eveneens een dj het evenement af. Op Caterplein Beekpark komt vanaf 19.00 uur een keur van artiesten voorbij: DJ Manzz, een Snollebollekes tribute act, Gianluca, Wesley Ponsen, Tinus Hoekstra en Willem Huisman. Het Raadhuisplein wordt vrijdag bevolkt door diverse lokale artiesten.

Marco Bod van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn kijkt reikhalzend naar het evenement uit: ,,Heerlijk toch? De dag na Hemelvaart al vanaf 16.00 uur lekker chillen met gezellig eten en drinken en goede muziek. We kunnen interessante wielerwedstrijden tegemoet zien. Na de wedstrijden komen de renners naar het ACEC-gebouw. Daar kunnen buiten de handtekeningenjagers natuurlijk flink hun slag slaan.”

Tenslotte nog een opvallend item tijdens de Nacht van Apeldoorn: Libéma Profcycling en Auto Eickhof hebben samen een auto gewrapped in de sfeer van het EK Baanwielrennen, dat in oktober plaatsvindt in Omnisport. ,,Vanzelfsprekend rijdt die ook rond op het parcours in de reclamekaravaan.”

De toegang tot alle activiteiten is gratis. Voor het complete programma kijk je op www.apeldoorn-binnenstad.nl/nacht-van-apeldoorn

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!