Charity diner: voor het goede doel of voor de lol?

Dinsdag 28 september 2010

Door ilona

Afgelopen vrijdag was de derde avond van de vier charity diners van Kiwanis in samenwerking met de Passerel. In Het Oude Kantongerecht konden maximaal 60 mensen genieten van een avond lekkere hapjes, goede wijn en muziek. De thema’s waren verschillend per avond, net als de opkomst. Blijkbaar sprak het ene thema meer aan dan het andere. Ook wij kozen liever voor de tapas-avond dan voor de biologische avond of de avond met streekproducten. Het goede doel was overigens wel hetzelfde voor alle vier de avonden: het realiseren van een woonvoorziening voor 6 kinderen in Bulgarije.

Prima goed doel, maar als ik diep in mijn hart kijk, kan ik toch wel dringendere goede doelen bedenken. Waarom zijn we dan geweest en hebben we het zo naar onze zin gehad? Het was een uitstekend verzorgde avond in een sfeervolle ambiance, zo’n 25 verschillende bijzondere hapjes werden gebracht (verzorgd door Theo Blom), de wijnglazen werden telkens aangevuld en  een heerlijk dessertbuffet. De dames van Stichting Theaterstudio Apeldoorn zorgden voor zang, dans en theater aan tafel. En dat allemaal voor 50 euro per persoon. En als ik dan heel eerlijk ben, dan maakt mij het goede doel niet zoveel meer uit. Ik denk niet dat de organisatie mij dat kwalijk neemt. Als je er over nadenkt, is dit wel een ultieme win-win situatie. Wij waren blij met een leuke avond, het goede doel met de opbrengst, de cliënten/medewerkers van de Passarel met de volle bak in Het Oude Kantongerecht, de mannen van Kiwanis en andere vrijwilligers voor het goede gevoel dat ze overhielden van het organiseren en meedraaien, de leveranciers met de free publicity en de mogelijkheid iets goeds te doen, de media met de gelegenheid met een positief bericht de krant te vullen en de dames van STA voor de gelegenheid op voor publiek op te treden. Iedereen blij. Behalve misschien de restaurants die op die avond klanten misliepen.

Maar ook die restaurants kunnen dit soort acties doen. Lijkt mij een heel goed idee. 50 euro ben je toch al gauw kwijt voor een avond met lekker eten en goede wijn, dus het maakt wat dat betreft niet uit of je nu gewoon gaat uiteten of meedoet aan een charity diner. Zou er dan een verzadiging kunnen optreden voor charity diners? Wat mij betreft niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!