Charlayna brengt Amerikaanse zoetigheid naar Apeldoorn

Vrijdag 7 juni 2024

Door Kevin van Es

Freeze Dried Candy, schepsnoep en nog veel meer zoetigheid. Snoepwinkel CCandy opende deze week haar deuren aan de Asselsestraat. In de winkel kun je terecht voor een ruime keuze aan snoepgoed. De Apeldoornse eigenaresse Charlayna vertelt meer over de pas geopende winkel.

CCandy is te vinden aan de Asselsestraat, nummer 37A om precies te zijn. “We hebben het heel gezellig met de buren!” De reacties op de nieuwe zaak zijn vooral positief. “Mensen komen met een glimlach de winkel binnen,” vertelt Charlayna.

Webshop

De ondernemende dame kan zelf ook wel wennen aan het nieuwe avontuur. “De eerste dagen zijn goed bevallen, ik vind het echt heel leuk. We zijn twee jaar geleden begonnen met een webshop, maar we hadden al snel meer ruimte nodig. We kregen de keuze tussen een loods en een winkel, mijn keuze viel direct op een eigen filiaal.”

De winkel ziet er kleurrijk uit en oogt ruim. “Bij de eerste bezichtiging dachten we dit is echt enorm groot’. Maar tijdens het inrichten kwamen we erachter dat we de ruimte goed kunnen gebruiken.” Op de ramen van het pand valt de naam ‘ CCandy’ direct op. De naam komt voort uit de naam van de eigenaresse: “C staat voor Charlayna’, vertelt de Apeldoornse lachend. 

De keuze voor een snoepwinkel is enigszins opvallend te noemen: “Zelf houd ik helemaal niet van zoetigheid, maar sinds de winkel open is, snoep ik wel iets meer.” Naast de reguliere snoepjes, kun je bij CCandy voor allerlei soorten snoepgoed terecht.

Daarnaast kun je ook voor cadeauartikelen bij Charlayna terecht: ‘Van vaderdagcadeautjes en verjaardagen tot lekkernijen voor babyshowers. Mensen kunnen ook bij ons terecht voor traktaties in overleg.'”

Freeze Dried Candy

Tijdens een vakantie in de VS viel de ‘freeze dried candy-hype’ Charlayna direct op: “Toen dacht ik: dit moeten we ook in Apeldoorn doen, inmiddels zijn we de grootste van Nederland. Later kwamen er Amerikaanse snoepjes bij, zo zijn we blijven groeien.” 

De speciale snoepsoort maakt de Apeldoornse snoep-ondernemer zelf: “Door het freeze dry proces verdwijnt alle vocht uit de snoep. Hierdoor wordt het groter, knapperig en krijg je een intensere smaak. Het proces om het te maken kan tot 12 uur duren, vandaar dat het iets prijziger is.”

Het Apeldoorn Direct-testpanel nam de proef op de som en testte verschillende freeze dried snoepjes. Conclusie: zoet, maar goed!!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!