Chatten over verlies

Zaterdag 20 augustus 2011

Door Eppo Gutteling

Op initiatief van de Apeldoornse afdeling begint Humanitas, de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland, samen met de vereniging die de aandelen bezit van uitvaartbedrijf Yarden, een uniek project in Oost Nederland.
Medio november start Humanitas in samenwerking met de vereniging Yarden het chatproject Praten over Verlies. Het gaat om een website met een chatfunctie waar mensen die een dierbare hebben verloren of een ander groot verlies hebben geleden, direct anoniem contact kunnen hebben met vrijwilligers van Yarden & Humanitas. Omdat het chatten vanuit huis plaats kan vinden, worden juist die mensen bediend die een verlies moeten verwerken terwijl ze volop in het drukke leven staan, zoals de één-ouder met kleine kinderen of jongeren die geen zin hebben in huisbezoek maar wel hun verhaal kwijt willen. Ook voor de vrijwilligers zijn er voordelen. Het chatprogramma waarmee gewerkt wordt, installeer je op je eigen computer waardoor je de gesprekken van thuis uit kunt voeren! De reistijd (voor training e.d.) wordt bovendien aanzienlijk minder en het maakt het vrijwilligerswerk makkelijker als je een drukke baan hebt. Ook voor mensen met een beperking is dit een goede gelegenheid om actief te worden als vrijwilliger.
Wie komen er in aanmerking als vrijwilliger? Mensen met een minimumleeftijd van 18 jaar, die bereid zijn om zich gemiddeld één avond per week, 3 uur in te zetten voor het chatten. Ervaring of affiniteit hebben met het omgaan met verlies.
Meer informatie op http://www.humanitas.nl/afdeling/apeldoorn/wij_zoeken/vrijwilligers-chat-project-praten-over-verlies
Wanneer je enthousiast geworden bent om mee te doen, stuur dan een email met je gegevens naar m.degreef@humanitas.nl . Zie ook www.humanitas.nl voor meer achtergrondinformatie over Humanitas en onze projecten en activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!