Christelijk Lyceum klaar voor innovatief Bèta-onderwijs

Maandag 14 september 2015

Door Redactie

Christelijk Lyceum dankzij nieuwe binas-lokalen klaar voor innovatief Bèta-onderwijs  

Leerlingen van het Christelijk Lyceum werken vanaf dit schooljaar in vijf hypermoderne, multifunctionele binas-lokalen. De oude lokalen voor biologie, natuurkunde en scheikunde zijn opnieuw ingedeeld volgens een nieuw onderwijsconcept en voorzien van de nieuwste faciliteiten.

Modern
Het onderwijsconcept is uitdagend, zoveel mogelijk geïntegreerd in en afgestemd op de huidige onderwijseisen. Ook is het toekomstbestendig. De oude practicumtafels uit de lokalen hebben plaatsgemaakt voor laboratoriumeilanden waar leerlingen samen aan kunnen werken. Benodigde materialen – gas, water en elektra – verschijnen uit het plafond. Doordat de nieuwe ruimtes erg open zijn, zijn de werkplekken van de technisch onderwijsassistenten  onderdeel geworden van de practicumlokalen.  Hierdoor zijn ze voortdurend direct bij de les betrokken. Voor leerlingen die bezig zijn met hun profielwerkstuk is er een apart binas-lokaal.

Leerlingen ondergaan onderwijs niet meer passief. Ze zijn actief, creatief, verantwoordelijk, zelfstandig en intrinsiek gemotiveerd bezig met hun studie. Ze krijgen daarom meer vrijheid en worden extra uitgedaagd door de lesstof, door de docent en technisch onderwijsassistent. Dit vraagt om een gebouw met een inspirerende, uitdagende leeromgeving met moderne faciliteiten.

Bijzondere opening
Dinsdag 15 september worden de lokalen officieel geopend. “Dat doen we natuurlijk op een spectaculaire en bijzondere manier die past bij de binas-vakken,” vertelt Peter Bergambagt, rector van het Christelijk Lyceum. Bergambagt is erg blij met nieuwe lokalen. “Let’s make things Bèta!”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!