Circulaire tafel geplaatst in de Parken

Donderdag 21 februari 2019

Door Redactie

Rob Voss

Bij het Verzetsstrijderpark in de Parken is op woensdag 20 februari een circulaire tafel onthuld. De tafel bestaat volledig uit hergebruikt materiaal uit de wijk. Het blad van de tafel is gemaakt van oude betonplaten die onder het asfalt in de Parken lagen. Het hout is afkomstig van de gevelde bomen uit de wijk. De tafel staat daarmee symbool voor de circulaire aanpak van de Parken.

Wethouder Wim Willems ziet de circulaire tafel als mooie toevoeging aan de wijk. ,,Deze tafel is een prachtig voorbeeld van het hergebruik van materialen. De tafel sluit daarmee goed aan op de circulaire aanpak in de Parken. En helemaal mooi dat ons eigen leerwerkbedrijf de tafel heeft gemaakt”, aldus Wim Willems.

Materialen uit de wijk

De circulaire tafel is volledig gemaakt van materialen uit De Parken. Het tafelblad is gezaagd van het beton uit de Generaal van Heutszlaan. Het hout van de tafelpoten en krukken komt uit het Wilhelminapark. Het leerwerkbedrijf van de gemeente Apeldoorn heeft de tafel gemaakt. Bij het leerwerkbedrijf werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die begeleid worden naar betaald werk.

Circulariteit in de Parken

Het project de Parken is het allereerste civieltechnische project in Nederland wat circulair wordt ontworpen en uitgevoerd. Betonindustie De Hamer heeft hiervoor een circulaire tegel ontwikkeld. Het oude beton dat onder het asfalt lag, is gebroken tot puin en daarna weer toegepast als grondstof voor de nieuwe betontegel die in de trottoirs van De Parken komen te liggen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!