CODA Museum ontvangt 100.000e bezoeker

Woensdag 23 december 2015

Door Redactie

CODA

CODA Museum ontving dinsdagmiddag de 100.000e bezoeker. Een prachtige afsluiting van een museaal jaar. Dat dit bezoekersaantal in 2015 behaald is, is mede te danken aan een sterke, kwalitatieve en zeer veelzijdige programmering, laat CODA weten.

Dinsdagmiddag 22 december liepen de twee Utrechtse heren Herman de Kort en Adrie de Mol nietsvermoedend CODA binnen. Bij de ingang werden zij, als 100.000e bezoeker, verrast door CODA directeur Carin Reinders en ontvingen uit haar hand een mooie bos bloemen. Zij bezochten CODA Museum ook al eerder en waren nu benieuwd naar de huidige sieraadtentoonstellingen en Teun Hocks.

Carin Reinders: ,,Wij zijn bijzonder content dat we dit jaar nog de magische grens van 100.000 bezoekers hebben overschreden. Een fantastisch resultaat voor een middelgroot museum buiten de Randstad dat we met teruglopende middelen hebben gerealiseerd. Het is een stevige blijk van waardering voor de geprogrammeerde tentoonstellingen en natuurlijk hopen we dat iedereen de weg naar CODA Museum ook in 2016 weet te vinden.”

CODA Museum toont het hele jaar gelijktijdig minimaal vier verschillende tentoonstellingen die niet alleen uiteenlopende onderwerpen laten zien, maar ook verschillende doelgroepen aanspreken: Van de doorgewinterde museumbezoeker en de kunstkenner tot de incidentele bezoeker die aangesproken wordt door een thema of materiaalkeuze. Verhalen van en over mensen tonen en vertellen, staat daarbij voortdurend centraal. Ook voor kinderen is er in CODA Museum en CODA Junior altijd wat te doen en te ontdekken waardoor een bezoek aan CODA Museum ook met kinderen een echt dagje uit is. Er is ook geïnvesteerd in terugkerende tentoonstellingen zoals de Keramiek Triënnale (elke drie jaar) en CODA Paper Art (om het jaar). Met name CODA Paper Art heeft, mede door de hoge internationale kwaliteit, continuïteit en investering in PR, veel bezoekers uit binnen- en buitenland getrokken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!