CODA Museum ontvangt 100.000e bezoeker

Donderdag 14 december 2017

Door Redactie

CODA Museum in Apeldoorn ontving donderdagmiddag 14 december de 100.000e bezoeker. Een prachtige afsluiting van een mooi museumjaar. Dat dit bezoekersaantal in 2017 behaald is, is mede te danken aan een sterke, kwalitatief hoogwaardige en zeer veelzijdige programmering.

Esther van der Meer uit Driebergen en Jolanda Klein Heerenbrink uit Bussum liepen vandaag nietsvermoedend CODA binnen. Bij de ingang werden zij, als 100.000e bezoeker, verrast door CODA directeur Carin Reinders met een mooie bos bloemen. Zij bezochten CODA Museum voor de tentoonstellingen CRIMP: 84 minimeesterwerken, Expedition Nature en BRON-sieraden Ruudt Peters.

Carin Reinders: ”Wij zijn blij en trots dat we ook dit jaar de magische grens van 100.000 bezoekers hebben bereikt. Een fantastisch resultaat voor een middelgroot museum buiten de Randstad, wetende dat de concurrentie in de regio niet minder is geworden. 100.000 bezoekers is een stevige blijk van waardering voor de geprogrammeerde tentoonstellingen. Uiteraard hopen we dat iedereen de weg naar CODA Museum ook in 2018 weet te vinden.”

CODA Museum biedt een breed programma van uiteenlopende tentoonstellingen met werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland waarmee CODA verschillende doelgroepen aanspreekt: van de doorgewinterde museumbezoeker en kunstkenner tot de incidentele bezoeker die aangesproken wordt door een specifiek thema. CODA investeert daarnaast in terugkerende tentoonstellingen zoals CODA Paper Art en de Keramiek Triënnale. Met name CODA Paper Art heeft, mede door de hoge kwaliteit, in 2017 veel bezoekers uit binnen- en buitenland getrokken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn Museum

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!