CODA presenteert verbouwingsplannen

Woensdag 30 mei 2018

Door Daniel van Harmelen

Wie wil zien hoe CODA er na de verbouwing uit gaat zien, kan terecht op de eerste verdieping van het museum. Daar hangen de plannen in een tijdelijke expositie. Het wordt een forse verbouwing.

Het belangrijkste is dat de entree aangepakt wordt. Er moet één centrale entree komen voor zowel museum, bibliotheek als archief. Dat is al langer een wens van CODA, dat nu te verdeeld is. ,,Met een bibliotheek, museum en archief brengt CODA letterlijk en figuurlijk verschillende disciplines bij elkaar. Om onze drie pijlers nog beter met elkaar en onze bezoekers te verbinden, gaan we één centrale entree realiseren”, aldus CODA.

De nieuwe entree wordt een blikvanger met meerdere elementen die licht en ruimte uitstralen. Veel glas en open constructies laten het gebouw ademen.

Meer ruimte

Ook krijgt het café een grotere rol in het nieuwe CODA, met meer zitplaatsen en zelfs een terras, zo laat de tentoonstelling zien. De bibliotheek wordt lichter, ruimer en – heel verrassend – groener met een nieuwe ruimte vol met hangplanten, zo laten de schetsen zien. CODA benadrukt dat de schetsen slechts een beeld geven. De hoeveelheid groen in de schetsen staat niet vast.

Ook krijgt het Europe Direct Information Centre (EDIC) in de schetsen een eigen plek. De architect van de CODA-bibliotheek, Ruijssenaars, heeft de ontwerpen gemaakt voor het nieuwe CODA. Het project wordt geleid door de gemeente Apeldoorn.

Wie de tentoonstelling wil zien kan het beste via de museumzijde naar de eerste verdieping lopen, richting de bibliotheek.

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn Museum

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?