CODA waar wachten we op?

Maandag 16 augustus 2010

Door Max Dammers

Dat lijkt me nou gaaf. Op het fietsje naar de bieb, lekker neuzen door de gangen. Links praatje met bekende, rechts kopje thee erbij. Boeken kiezen we daar, maar plastic tasje laten we thuis. Het boek gaat digitaal naar mijn e-reader. Allemaal volledig legaal en de auteurs krijgen netjes betaald. Dat lijkt mij nou echt een gave combinatie van oude gewoontes en nieuwe techniek.

Maar tot nu toe alleen maar vragende gezichten achter de balie op dit soort vragen. Niemand die van iets wist. “Met dat soort dingen zijn wij niet zo snel”, was het letterlijke commentaar van een verder erg aardige mevrouw achter de balie. Helaas.

Toch kreeg ik vorige week ineens hoop. Ik las ik op de site van de Stentor dat er een ware stormloop is op de e-readers van de bibliotheek. Goed thema, maar wel verkeerde focus. Ik wil boeken lenen! Lijkt me door de verkoopcijfers van e-readers niet meer nodig om te onderzoeken of er vraag is of komt. De eerste uitgever in Amerika is al gestopt al met het maken van gewone boeken.

De bibliotheek staat toch (nog) voor het lenen van boeken. Dus CODA waar wachten we nog op?
Of laten jullie dat aan Apple over, het feit dat jullie nu eerst een iPad gaan kopen (erg leuk hoor) doet mij het ergste vermoeden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!