CODA wil autowrak Karst T. tentoonstellen

Donderdag 16 september 2010

Door Niels Kater

Het CODA Museum wil het autowrak van Karst T. tentoonstellen. Dat meldt RTL Nieuws vandaag. De resten van de Suzuki Swift zijn namelijk belangrijk voor de geschiedenis, volgens CODA-directeur Carin Reinders. Bij nabestaanden is er veel verzet tegen de plannen.

Voor veel Apeldoorners staat Koninginnedag 2009 nog in hun geheugen gegrift. Op deze inktzwartedag pleegde Karst T. een aanslag op het Koningshuis tijdens het bezoek aan Apeldoorn.
De auto is lange tijd als bewijs door justitie vastgehouden. Daarna hadden de nabestaanden recht op het wrak. Omdat die er niets mee gedaan hebben, hebben het politiemuseum en CODA nu om het beheer van het wrak gevraagd. Voordat de auto wordt tentoongesteld gaat het wrak eerst naar een politiedepot.
De Apeldoornse politiek reageert verdeeld op de plannen. Volgens PvdA-fractievoorzitter Ton Kunneman is het idee meer dan verschrikkelijk” . Hij vindt dat het absoluut niet mag doorgaan. Cultuurwethouder Olaf Prinsen zegt tegen Apeldoorn Direct: “Ik vind het tentoonstellen nu nog veel te vroeg . Ik wacht de plannen en reactie van CODA morgen af. Wel snap ik de reacties van de nabestaanden.”
Nabestaande Hilda Huizinga vindt het een idioot plan. “Vreselijk wat ze willen. Ik heb er gewoon geen woorden voor, alleen de gedachte al is idioot.”, vertelt Huizinga. Zij verloor op die inktzwarte dag haar broer, Addy Teunissen. “Ook al is het over 10 jaar, het is gewoon een luguber plan.” Huizinga wil dat het wrak wordt vernietigd.

CODA wil wrak Karst T. gaan tentoonstellen...

  • wat een luguber idee (74%, 84 Stemmen)
  • goed om het zo te kunnen verwerken (26%, 30 Stemmen)

Aantal stemmers: 114

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!