Coffeepitch: Frans Brugman

Vrijdag 13 november 2009

Door Bert Klaaysen

Frans Brugman is belastingadviseur bij van Van Elderen accountants & belastingadviseurs in Apeldoorn. Verder geeft Frans les over rechtsvormen en financieringen en zoals hij het vertelde is zijn verhaal is hij eigenlijk in één zin klaar; “het maakt niets uit, je krijgt toch niets gefinancierd vandaag bij de banken, drink een bak koffie en ga weer wat leuks doen”. Het maakt niet uit of je een eenmanszaak, VOF of een BV hebt, een uitspraak die vele ondernemers helaas zullen beamen.

Waar Frans het wel over wilde hebben is de Octrooibox. Hiervoor hoef je geen octrooi aan te vragen maar wel een S&O verklaring bij SenterNovem. De belastingvoordelen voor ondernemers zijn aantrekkelijk, als voorbeeld gaf Frans dat tot een bedrag van 400.000 euro maar 10% belasting moet worden betaald. Straks gaat dit de Innovatiebox heten, niet meer belast met 10% maar met 5%. Simpeler kan het eigenlijk niet.

Als je dan geen financiering kan aanvragen, alhoewel Frans geen bankier is, overweeg dan een aanvraag voor een staatsgegarandeerde lening.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!