Combinatiefunctionarissen van start

Donderdag 11 februari 2010

Door Ilse Verburgh

Markant, Accres en Coda hebben de handen ineen geslagen om sport en cultuur op scholen de plaats te geven die deze vakken verdienen en waartoe scholen verplicht zijn ze te geven. Vanaf 2010 kun je de mediacoach, de sportcoach en de kunst- en cultuurcoach regelmatig tegenkomen op alle brede scholen in Apeldoorn.

Wat zij gaan doen? Zowel de kwaliteit van sport en kunen en cultuuronderwijs verbeteren als ook sport, kunst en cultuurlessen brengen waar dit nog onvoldoende gebeurt. bovendien kunnen nieuwe ntwikkelingen, zoals het werken met nieuwe media, direct toegepast worden.

Vroeger waren vakleerkrachten heel gewoon in het onderwijs, tegenwoordig is ghiervoor geen formatie meer vrij te maken en geven groepsleerkrachten met beperkte kennis en vaardigheden deze lessen . Ot ook het ministerie vindt het een slechte zaak dat daarmee de kwaliteit van deze leergebieden ver achter blijft. Sport, kunst en cultuur kunnen een impuls gebruiken.

Apeldoorn neemt net als vele andere gemeenten deel aan een impulsregeling: de zg combinatieregeling. Docenten en trainers die in de vrije tijd muzieklessen of sportlessen verzorgen in de wijk, bijvoorbeeld bij een vereniging, kunnen nu ook in het onderwijs aan de slag. De samenwerking met de scholen wordt intensief, en daarmee haal je nieuwe mensen, kennis en vaardigheden in school, die anders onmogelijk blijven. Voor kinderen wordt leren binnensfchools en buitenschool meer in samenhang aangeboden. Dat is zowel voor ouders als kinderen prettig, maar geeft ook samenhang in het aanbod.

Markant, Coda en Accres hebben inmiddels de verschillende coaches aangesteld, sommigen zijn al actief aan de slag. Vandaag worden zij om 12.00 uur als aftrap in het zonnetje gezet in het Woudhuis, Ravelijn 55, door de gemeente. De Wethouder van onderwijs, Hans Wegman, zal het startsein geven voor al die combinatiefunctionarissen. Binnenkort komt u hen tegen op de brede scholen in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!