Computersupport Apeldoorn: Jaap de Ridder vertelt over voortdurende groei in digitalisering 

Maandag 19 februari 2024

Door Jasmijn ten Napel

Jaap de Ridder is de eigenaar van Computersupport Apeldoorn, vanuit zijn pand aan de Asselsestraat helpt hij al jaren Apeldoorners van hun computerproblemen af. In een tijd waarin alles steeds digitaler wordt, is een betrouwbare partner voor computer onderhoud en reparatie geen overbodige luxe. In dit artikel vertelt Jaap meer over zijn zaak en de computer-wereld.

Allerlei problemen

Klanten komen bij Computersupport Apeldoorn met diverse problemen, van eenvoudige inlogproblemen tot complexe reparaties. Jaap benadrukt de waarde van technologische kennis in zijn vak, aangezien er geen specifieke opleiding is voor dit werk. “Koffie over de laptop laten vallen, een kapot scherm, externe harde schijf kapot; eigenlijk alles wat er mis kan gaan met een laptop of computer kom ik tegen.” Elke reparatie is complex, dat hoort erbij en door te leren met vallen en opstaan heb ik het ondervonden. Elke dag leer ik opnieuw.”

Waar verschillende winkels in de binnenstad het nog geen jaar volhouden, zit Jaap al meer dan 10 jaar op zijn plek: “Er zijn talloze ouderwetse computerwinkels uit het straatbeeld verdwenen, dat komt door de terugloop van klanten en het financieel niet kunnen bolwerken. Ik heb mijn winkel kunnen behouden omdat ik niet op een A- locatie ben gevestigd,” vertelt Jaap. “Daarnaast doe ik het in mijn eentje met af en toe hulp, hierdoor zijn mijn personeelslasten laag,” voegt hij toe.

Hij werkt samen met de Stichting Zwerfjongeren. Dit non-profit initiatief draagt bij aan het herstel van jongeren die het moeilijk hebben. “Toen ik bij de Gigant werkte heb ik Marco Betman ontmoet, die daar al 35 jaar geleden vrijwilliger was. Hij helpt met zijn ‘Stichting Zwerfjongeren’ jongeren er weer bovenop te komen. Ons aandeel was daarin het non profit opknappen van laptops of aanleveren van laptops om zo de stichting te steunen en te laten groeien.”

Groeiende digitalisering

Wat betreft de toekomst van de IT-branche ziet Jaap de Ridder de voortdurende vooruitgang en de groeiende digitalisering: “Het is bijzonder om te zien hoe de techniek vooruit is gegaan. In 1998 kon je met een baksteen, je mobiele apparaat, een tekstbericht sturen en bellen. Inmiddels is het je agenda, voice recorder, portemonnee, camera en nog veel meer.” Zijn advies aan klanten is om vooruit te kijken, aangezien technologie voortdurend evolueert. De Ridder wil graag zelfstandig blijven ondernemen, ondanks de onzekerheid over de toekomst.

Met zijn achtergrond bij de brandweer en als projectmanager deelt Jaap zijn ervaringen en benadrukt hij het belang van preventie, ook in de IT-wereld. “We hielden ons veel bezig met preventie, dat pas ik nu ook toe. Zorg dat je laptop goed beveiligd is zodat je virussen vermijdt en je apparaat langer meegaat.” Al met al biedt Computersupport Apeldoorn niet alleen technologische oplossingen, maar ook een persoonlijke benadering die gewaardeerd wordt door een trouwe klantenkring. Jaap de Ridder blijft, te midden van technologische veranderingen, een constante en betrouwbare steunpilaar voor Apeldoorners en hun computers.

Voor verdere informatie en contact, kun je terecht op de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!