CordonRouge & Vive La Fete Electropop in Gigant

Zaterdag 23 maart 2019

Door Peter Vroon

Place to be : De Popzaal van Gigant.

Geen technoparty of Dance-feest maar een avond waarin twee bands de Electropop promoten.

In het voorprogramma stond Gordon Rouge: twee gedreven muzikanten die de Electropop in alle hevigheid beoefenden. Twee producers met een gedeelde passie: French Pop. Croonend zongen ze in het Engels en het Frans. De heerlijke beats die het geheel versterkten, beide ook nog eens de basgitaar bespelend. Vleugjes Kim Wild kwamen voorbij. De wortels liggen in de jaren 60 en 70 van deze stijl gedoopt in een saus van Electropop.

Daarna de hoofdact:

Vive la Fete een Belgische formatie die de avond voortzetten in hetzelfde genre. De internationale  doorbraak  kwam na een ontmoeting met De Koning van de “Fashion” Karl Lagerveld, spelend in Milaan, New York en Parijs.

De band denderde door met de beats, power en melodieuze  Electropop. Volledig in het Frans gezongen . Het publiek kon ook niet stil blijven staan, een avond waarop werd gedanst en  gesprongen op de klanken waarin ook de New Wave stijl zich nadrukkelijk prominent manifesteerde.

Op een avond als deze blijkt maar weer eens dat muziek zich vernieuwd en dat nieuwe stijlen zich ontwikkelen.  Niet alleen klassiek en blues maar ook Electropop.

22 maart PopZzaal gigant.

Video: Bron YouTube. Vive La Fete

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
-->