Cosmic Carnival; een band om niet te vergeten

Zaterdag 14 april 2018

Door Peter Vroon

De Rotterdamse band The Cosmic Carnival speelde gisteravond (vrijdag 13 april) in een totaal uitverkocht Gigant hun versie van Fleetwood Mac. De band speelde in chronologische volgorde nummers van deze Londense bluesband, van 1967 tot en met het album poprock-album Rumours uit 1977.

Heerlijke nummers als Oh Well, Need Your Love So Bad en Albatross, a Dreams, Don’t Stop en natuurlijk Go Your Own Way als slotnummer kwamen voorbij. Opmerkelijk is de jonge leeftijd van de bandleden. Zij hebben immers Fleedwood niet meegemaakt. In de begintijd en Cosmic Carnival speelden ze met passie, vuur en toewijding. Prachtige intieme ballads en de soms haast typische jaren’ 70 sound werden door deze Rotterdammers uitstekend neer gezet.

De band hulde zich in dit 2de clubconcert in een haast mistische sfeer van rook en geluid. Er klonk een uitstekende harmonie in de stemmen en muziek vanaf het podium. De benadering van Fleedwood Mac klopte tot op het bot en ze waren in staat hun interpretatie te geven met passie, emotie  aan deze mooie muzikale periode van Fleedwood Mac.

Fleedwood Mac die van Bluesband groeide naar een heuse popband. De band die ups en downs kende maar altijd hun stempel heeft gedrukt op de popmuziek. Deze avond werd door jong en oudere jongeren zeer gewaardeerd.

 
Gigant, Popzaal 13-04-2018

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!