Crysis 2 (Xbox 360, PS3, PC)

Zaterdag 9 april 2011

Door firstgame

Crysis was een game die mij enkele jaren geleden volledig heeft weggeblazen, niet vanwege het verhaal of de gameplay maar vanwege de verbluffende graphics! Het was een visueel spektakel en de game vroeg ook echt alles van mijn splinternieuwe pc. De game stond er om bekend dat het zeer hoge systeemeisen had en er waren maar weinig mensen die de game op de hoogste setting kon spelen. Maar Crytek heeft sindsdien hard gewerkt aan hun engine en hebben vervolgens Crysis 2 ontwikkeld. Crysis 2 draait op de Cryengine 3 waardoor de console gamers eindelijk kunnen genieten van de grafische pracht van Crysis 2!

Crysis 2 is natuurlijk het vervolg op het eerste deel maar qua verhaal staat het maar weinig in verbinding. Qua karakters komen er enkele bekenden terug maar de gebeurtenissen van het eerste deel komen weinig terug in Crysis 2. Ik heb zo’n vermoeden dat dit te maken heeft met de consolegamers die het eerste deel niet hebben kunnen spelen, dat Crytek daarom ervoor gekozen heeft het verhaal zoveel mogelijk te distantiëren van het origineel zodat iedereen het kan volgen. Het verhaal volgt een Alcatraz een marinier die samen met andere mariniers onderweg is naar New York. Maar het duurt niet lang voordat alles misgaat! De onderzeeër waarin je zit wordt verwoest en eenmaal boven water wordt je aangevallen. Als je wakker wordt heb je een nanosuit aan die je gekregen hebt van Profet! Al snel maak je kennis met een verwoeste New York, de Cell en de Ceph!

In Crysis 2 staat het Nano-Suit weer centraal, het pak dat gebruikt maakt van Nano technologie waarmee je je kan aanpassen aan verschillende situaties. Zo zorgt het pak ervoor dat je razend snel bent, je een grote weerstand voor kogels hebt en binnen enkele seconden voor iemands ogen kan verdwijnen! Het Nano-Suit zorgt ervoor dat Crysis 2 niet tot de standaard shooter behoort, het zorgt er namelijk voor dat je situaties op meerdere manier kan aanpakken en dat je jouw eigen strategie kan ontwikkelen wat betreft de Nano-Suit. Het omschakelen naar de verschillende modes gaat ook lekker vlot zodat je in een gevecht snel naar je Cloak of Verdediging kan switchen. Het werkt allemaal lekker en de controls liggen lekker in de hand.

Maar laten we eerlijk wezen, Crysis staat bekend om zijn graphics en de meeste gamers waren erg bang dat Crysis 2 in de verste opzichten niet op het origneel zou lijken qua grafische pracht. Heel eerlijk gezegd was ik daar ook best bang voor maar ik kon er niet verder naast zitten! Crysis 2 is een grafisch wonder, vooral op deze generatie consoles. Ik denk echt dat we nu aan de top zitten qua grafische pracht op de Xbox 360 en Playstation 3( Misschien dat deze iets meer gaat laten zien maar ik denk niet dat het heel veel hoger gaat!). New York ziet er ongelofelijk gedetailleerd uit en de verwoesting is ontzettend goed in beeld gebracht. Er zijn scenes die je echt van je stoel af kunnen blazen, vooral wanneer hele gebouwen naar beneden komen zetten.  De licht en watereffecten springen er het meest uit want die zijn werkelijk waar wonderschoon!  Alles ziet er gewoon heel erg goed uit en het doet niets onder aan het origineel!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!