Cuby + Blizzards viert feest!

Zaterdag 14 mei 2011

Door Inge Weterings

Op vrijdag 20 mei is het feest! Dan viert Harry Muskee namelijk zijn verjaardag in Gigant. Dat doet hij niet zomaar, maar met een concert van zijn band Cuby + Blizzards. Op 10 juni wordt de blueslegende zeventig jaar oud en ter gelegenheid hiervan gaat de band op tournee. “Bijna 70 en nog steeds crazy, see you op de anniversary tour en vier mee!”, aldus Harry Muskee. Muskee is een van de oudste muzikanten van Nederland die nog steeds op hoog niveau optreed en albums maakt.

Harry Muskee blijft maar bezig met feesten, want in april behaalde hij nog een andere prachtige mijlpaal die gevierd moest worden. De zanger werd samen met blueszanger en gitarist Oscar Benton als eerste opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. Deze heeft als doestelling om de blueshistorie die Nederland rijk is te bewaren.

De blueszanger is al vijftig jaar actief met Cuby + Blizzards. De band verkocht honderdduizenden platen over Europa en scoorde een grote hit met ‘Window Of My Eyes’. Onlangs nam hij samen met zijn ‘zelfverklaarde neef’ Daniël Lohues een nieuw album op getiteld ‘Cats Lost’. Hij beleefde zijn tweede jeugd, kreeg een gouden plaat en stond ondermeer op festivals als North Sea Jazz en Bospop. Eind dit jaar wordt een nieuwe plaat van Cuby + Blizzards verwacht.

Ben je toe aan een feestje? Kom vrijdag 20 mei naar Gigant en bezorg Harry Muskee een onvergetelijke verjaardag. De aanvang van het optreden is om 21.00 uur en kaarten kosten €20,- en €19,- voor leden. Kijk voor alle informatie op de website van Gigant.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!