Cultuur bij je buur 2019 Stap 1: artiesten gezocht

Maandag 19 november 2018

Door Redactie

Cultuur bij je buur

In het weekend van 13 en 14 april 2019 kan kunst- en cultuurminnend Apeldoorn weer massaal op de fiets om de vele plekken te bezoeken waar (amateur)artiesten en kunstenaars hun kunsten vertonen. Een bont gezelschap van muzikanten, theatermakers, verhalenvertellers, schilders en
dansers is dan te vinden in huiskamers, tuinen en wijkcentra. En gratis te bewonderen.

Cultuur bij je buur brengt daarvoor de drie ingrediënten bij elkaar: artiesten, gastlocaties en bezoekers. Vandaag start de werving voor de artiesten. Elk jaar doen er zo’n 70 artiesten mee aan Cultuur bij je buur. Van solist tot groot gezelschap, van geijkt tot experimenteel, van verstild tot uitbundig en van jonge hond tot oude rot. Iedereen kan meedoen en er is geen limiet aan het aantal inschrijvingen.

De acts of voorstellingen duren een half uur en worden 3x gespeeld. Een artiest moet dus wel minstens een repertoire hebben van een half uur. Bij de aanmelding op onze website kan iets te zien of te horen worden toegevoegd. Potentiële gastheren en -vrouwen krijgen zo een idee wat ze in huis halen als ze de artiest willen boeken voor hun huiskamer of tuin.

Alle optredens zijn openbaar en gratis toegankelijk voor publiek en vinden verspreid door heel Apeldoorn plaats op zaterdag- en zondagmiddag 13 en 14 april 2019. Cultuur bij je buur is een project van Gigant, markant in cultuur. Naast podiumkunst, filmhuis en facilitator van kunsteducatie, is Gigant er ook voor alle amateurkunstenaars die zich in de stad willen presenteren.

Inschrijven kan vanaf nu via www.cultuurbijjebuur.nl/artiesten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!