Cultuurkwartier Open

Zaterdag 31 augustus 2013

Door Redactie

Cultuurkwartier Open

Het Cultuurkwartier in Apeldoorn bruist op zaterdag 31 augustus tijdens Cultuurkwartier Open van de activiteiten. CODA, Gigant, Markant, JT Bioscopen, ACEC en Orpheus hebben hun krachten gebundeld en een inspirerende dag georganiseerd die het culturele seizoen inluidt. Een dag die bol staat van de activiteiten, met ‘cultuurshoppen’ als rode draad zodat iedereen op één dag kennis kan maken met alles op het gebied van muziek, film, exposities en cursussen in Apeldoorn. Bezoekers krijgen een zogenaamde Cultuurtas met een stempelkaart die ze bij de zes deelnemende instellingen kunnen laten afstempelen. Een volle stempelkaart levert gegarandeerd veel inspiratie op!

Cultuurkwartier Open biedt een uitgebreid en zeer diverse programma met onder andere de Vrijetijds- en Cursusmarkt in CODA, filmvoorstellingen in Gigant en JT Bioscopen, een open dag in Markant en  exposities in ACEC. Op het binnenplein is er live muziek en worden uiteenlopende activiteiten voor jong en oud georganiseerd. CODA Museum is die dag voor iedereen gratis toegankelijk.

De Culturele Grabbelton: op het centrale binnenplein wordt een grote grabbelton geplaatst waar je voor € 5,- kunt grabbelen naar culturele prijzen die een minimale waarde van € 5,- hebben, maar vaak meer waard zijn, zoals vrijkaarten voor bibliotheekabonnementen, cursussen, theater, film en concerten! Vanaf 10.30 uur kunt u uw vouchers kopen bij de stand van Orpheus, maar: op = op! Cultuurwethouder Olaf Prinsen verricht om 12.00 uur de officiële opening.

Kom naar het culturele hart van Apeldoorn tussen de Nieuwstraat en Vosselmanstraat en geniet binnen en buiten van verschillende optredens, workshops en tal van andere activiteiten.

Hieronder ziet u een kort overzicht van wat alle instellingen deze dag te bieden hebben.

ACEC
In ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) zijn in het teken van de architectuur twee tentoonstellingen de hele dag te bewonderen.
De Officiële opening expositie Gert Boon is van 16.00 tot 18.00 uur. Verder is de tentoonstelling The Poetics of Space te zien.

CODA
In en om CODA bruist het van de activiteiten, met onder andere de jaarlijkse Vrijetijds- en Cursusmarkt in CODA Centrale Bibliotheek. Deze dag zijn CODA Winkel, CODA Museum en CODA Café tot 18.00 uur geopend. Verder is er een Kangoojump Workshop en voor de kleintjes een Super Stoepkrijtwedstrijd. Daarnaast kunt u gebruik maken van een kortingsactie voor nieuwe leden en is CODA Museum deze dag gratis toegankelijk.

Gigant
Podium & Filmtheater Gigant presenteert tijdens Cultuurkwartier Open een programma om van te smullen! En niet alleen figuurlijk, met de beste films en tofste bandjes, maar zeker ook letterlijk: Byzantium Catering (gevestigd in ACEC) laat je smullen van Turkse pizza’s en thee en in samenwerking met BayernXL verzorgen wij een oergezellige Duitse Biergarten. Perfect om even te genieten en tot rust te komen na alle indrukken die zijn opgedaan. De optredens deze dag worden verzorgd door Junebug, Tom Haze, Royal Parks en Muppetstuff + Rico & Typhoon.

JT Bioscopen
In de foyer worden trailers gedraaid van onder andere Planes 3 (van de makers van Cars), Turbo (de nieuwste Disneyfilm) en de nieuwste Mees Kees: Mees Kees op kamp. Verder zijn er verschillende kinderactiviteiten, is er een goochelaar en kun je meedoen aan een echte popcornproeverij!

Markant | Proeflokaal
Pak een hamer en een beitel, een stuk klei of een penseel en verf. Laat je verleiden tot dans, theater of zang. Kom kijken bij de open lessen en doe mee met een van een workshop animatiefilms maken, striptekenen, spelen in een popband of met het zing-maar-mee-koor. De allerkleinsten kunnen meedoen met peuterdans en muziek op schoot. Doe mee en ontdek wat jou echt raakt tijdens deze open dag waar je van alles kunt doen, beleven, zien, horen en voelen.

Orpheus
Bij Orpheus kunt u terecht voor theateradvies op maat. In de ‘Pipowagen’ van Orpheus kunt u de nieuwe seizoensbrochure afhalen. Een uitgebreid en zeer divers aanbod wat het misschien lastig kiezen maakt. Onze theaterprogrammeur geeft u graag advies op maat zodat u uw persoonlijke programma ter plekke kunt samenstellen.

Programmaschema
Download het complete programmaoverzicht  (pdf)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek Tentoonstelling Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!