Cycle for Hope MTB-marathon brengt bijna 22.000 euro op

Maandag 16 september 2019

Door Redactie

Ruim 60 mountainbikers fietsten afgelopen vrijdag en zaterdag (13 en 14 september) dag en nacht door de bossen bij Hoenderloo. Zij namen deel aan de MTB-Marathon van Cycle for Hope. Met deze inspanning zamelden zij 21.782 euro in voor De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen.

Na uren zwoegen kwamen de mountainbikers zaterdagavond onder luid gejuich over de finish. Dat gejuich was meer dan verdiend: ze fietsten 6, 12 of zelfs 24 uur door de Veluwse bossen, individueel of in estafette. De eerste deelnemers vertrokken al op vrijdagavond.

Een deelnemer vertelt: ,,Het was een prachtige route, heel afwisselend.” Een ander zegt: ,,Het is een geweldige uitdaging, en het is mooi dat je er ook een andere mee kunt helpen.” De deelnemers gingen de uitdaging namelijk niet alleen voor zichzelf aan. Ze haalden samen bijna 21.00 euro op voor het werk van De Hoop. De Hoop biedt hulp aan mensen met een verslaving of psychische problemen, op verschillende locaties in Nederland. De mountainbikers ondersteunden met hun inspanning mensen die op een heel andere manier ook vechten tegen hun grenzen.

Cycle for Hope: meer dan alleen fietsen

De MTB-marathon maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Dit jaar vonden de Ladies Ride, de Toertocht, de Dikke Banden Race en het Rondje Nederland al plaats vanuit Dordrecht. Met deze activiteiten werd dit jaar bijna 400.000 euro ingezameld voor De Hoop. In 2020 hoopt Cycle for Hope het tienjarig bestaan te vieren, met extra feestelijke evenementen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!