Dampende blues in het Bluescafé

Zondag 14 april 2013

Door Redactie

Henk Schrier

Henk Schrier schreef onderstaand verslag. 

Het was de hele week op de social media al druk met berichten dat de bluesgigant Danny Bryant afkomstig uit het Engelse graafschap Hertfortshire vrijdagavond in het Bluescafé ging spelen. Deze man die op vijftienjarige al begon met gitaarspelen had drie jaar later zijn eigen profesionele band .
Ik kan me nog iets van deze band herinneren toen hij drie jaar geleden tijdens het Drijfs-in bluesfestival in Giethoorn in een te klein zaaltje met een te laag plafond stond te zweten met te veel mensen; tja, de muziek was goed, de sfeer was goed en hij speelde met zijn blueshart.
Nu, drie jaar later ga ik naar het Bluescafé in Apeldoorn om te kijken of hij in een wat groter café met een wat hoger plafond nog steeds met zoveel blues in zijn lijf gaat spelen.

Bij binnenkomst in het Bluescafé zie ik dat het gelijk ook goed gevuld is met bluesfanaten. Ze komen dan ook weer overal vandaan. Toch weer bijzonder dat dit café in ons Apeldoorn zo’n aantrekkingskracht heeft op mensen die van heinde en verre komen.
Van de week vertelde mij iemand die niet echt in de buurt woont, dat Apeldoorn best wel veel te doen heeft op muziekgebied. Ik was daar een beetje verbaasd over. Raar eigenlijk, want het klopt wel: in Apeldoorn is op muziekgebied elke weekend best wel veel te doen. Ik heb dan ook weer mazzel dat ik er als fotograaf en muziekliefhebber dan middenin woon. Voor mij is het dan ook een kleine moeite om ergens heen te gaan.
Al pratende met de portier kwamen er nog behoorlijk wat bluesfanaten die er ook behoorlijk zin hadden in een avond Danny Bryant bij en het Bluescafé raakte goed gevuld.

Na nog wat wachten kwam Danny het podium op, waar zich zijn drummer en basgitarist zich bij hem voegden.
Toen de eerste tonen gespeeld werden, wist ik weer waar ik voor kwam: een geweldige gitarist de de hele zaal weet te beroeren met zijn gitaarspel. Al na de eerste nummers was de bewondering groot voor deze man. Het publiek genoot echt van dit optreden, van toch wel een echte bluesman. Het applaus en gefluit uit bewondering was elke weer luid naar elk nummer.
Ja, deze man speelt nog steeds met de blues. Het bluescafé heeft het plafond hoger en is wat groter; er waren meer mensen dan destijds in Giethoorn en het zweten was er nog steeds; het weer een dampende massa.
Apeldoorn heeft het op muzikaal gebied toch wel.

Henk Schrier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!