Dampende Nederpop in Gigant

Zaterdag 27 mei 2023

Door Peter Vroon

Een compleet feest in de popzaal van Gigant. De volledig uitverkochte zaal stond de hele avond te schudden met zeer enthousiaste fans van het Genre Nederpop. De muziek die de band speelde kwam, het meeste uit de jaren ’80 van de vorige eeuw.

De Nederpop All-stars Band met de boegbeelden van Het Goede Doel, The Time Bandits, Toontje Lager, VOF de Kunst, Loïs Lane, Hans de Booij en Erik Mesie storten een denderende waterval aan hits uit onder  de zinderende begeleiding van de Nederpop All Stars!

De All Stars Band met onder andere Sander van Herk ( medeoprichter van Het Goede Doel ) en Luc de Bruin ( Drummer en initiatiefnemer van dit project ) vormen de strakke basis van de All Stars. De gedreven zanger Stefan de Kogel nam ons mee naar de muziek die ieder kent uit de jaren 80 van de vorige eeuw.

Elk nummer werd dan ook uitbundig mee gezongen door het publiek die elk woord en toon kenden. De artiesten die volgden zongen ieder 4 hits uit hun glorie periode. Henk Westbroek, de onvervalste Utrechter, opende de avond met onder andere ‘Vriendschap’ en ‘België’. De oud- Apeldoornse Hans de Booij, zittend in een rolstoel vanwege een gebroken been, nam de zaal mee met nummers zoals ‘Een vrouw zoals jij’ en ‘Annabel. 

Daarna was het de beurt aan Nol Havens van VOF de Kunst om ons mee te nemen met: ‘Een kopje koffie’ en ‘Suzanne’. Alides Hidding van de Time Bandits liet de zaal zinderen met zijn strakke gitaar solo’s en de heerlijke Soul/Blues Beats . Met nummers als ‘Endless road’ en ‘Live it Up’ liet hij zien dat zijn muziek nog steeds de harten van het publiek kan vervoeren.

De Apeldoorner Erik Mesie zong ‘Stiekem met je gedanst’ en onder andere ‘Net als in de Film’ op gepassioneerde wijze naar het publiek toe. 

Tot slot een spetterend optreden van de dames van Loïs Lane. Hun eerbetoon aan Shocking Blue werd duidelijk toen de dames ‘Venus’ zongen, Loïs Lane een zeer waardige afsluiter van de avond.

Eigenlijk waren er alleen maar hoogtepunten deze avond. De bekende hits gezongen door de bekende artiesten , een zeer strakke band en een goede lichtshow maakten het geheel tot een zeer geslaagde Nederpop avond.

26 mei. Popzaal Gigant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!