Daredevils spelen Gigant Plat

Zaterdag 16 december 2023

Door Henk Schrier

De Hilversumse coverband Daredevils, de festivalsensatie, ultieme partyband bestaande uit zes leden spelen ontelbare, veel herkenbare muzikale hoogtepunten verpakt in flitsende medleys en dat mochten ze afgelopen vrijdag in de Apeldoorns poptempel Gigant doen.

Bij binnenkomst trof ik op dat moment nog een vrij lege zaal aan, wel met publiek wat er zin in had, later zou ik er ook achter komen waarom. Zo tegen de tijd dat Daredevils zou beginnen te spelen werd het wat voller, maar helaas geen uitverkochte poptempel wat deze band wel verdiend.

Strak negen uur begonnen de heren te spelen en hoe vanaf de eerste noot stond de band aan en dat stopte een keer met een pauze tussen de twee sets of dat was omdat enkele bandleden ziek waren of omdat ze zo giga engergiek speelden. De nummers, waarvan velen in de lijst van de top 2000 zullen voorkomen, werden in strak meezing tempo en dansbaar gespeeld.

Het ging van Peter Koelewijn via Toontje lager naar Hazes sr, maar ook de buitenlandse toppers zoals Foo Fighters, ZZ Top, Bon Jovi, Queen, Katy Perry en vele anderen kwamen deze avond voorbij.

Het publiek stond net als de band van het begin tot het einde aan, ging mee, danste mee, zong mee, al met al een superavond in Apeldoorn.

Vanavond, 16 december, spelen ze in Hilversum, mocht je ze ook willen zien en horen spelen zeker de moeite waard 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!