Help de bevolking van Oekraïne

Darten voor het goede doel in De Vrijbuiter

Donderdag 1 januari 2015

Door Wijkraad Apeldoorn Zuid

Op 27 en 28 december werd in café De Vrijbuiter aan de Schubertlaan een darttoernooi georganiseerd om geld op te halen voor de bestrijding van het Prader-Willi syndroom.  Met veel bezoekers en met de mooie opbrengst van €2672 in de strijd tegen deze aandoening was dit een zeer geslaagde middag!

De opkomst was hoog. Op zaterdag waren er 32 koppels bij het koppeltoernooi. Op zondag waren er rond de 60 darters aanwezig. Beide dagen was er een loterij. Hiervoor waren prijzen beschikbaar gesteld door een groot aantal sponsoren.  Daarnaast kon op zaterdag geboden worden op een kinderbank (beschikbaar gesteld door Kobus Grit)en op zondag een schilderij van Jack’s Art. Hiermee werd het prachtige bedrag van €2672 Opgehaald.

In dart-café De Vrijbuiter aan de Schubertlaan worden vaker sponsortoernooien georganiseerd. De organisatie was in handen van Priscilla Veldhuis, William van Luttikhuizen, Roy de Roo, Collin de Roo, Peter Du Brueil, Tokan Ata en Wendy Voskamp. Bij het zoeken van een mooi doel voor de opbrengst kwam men uit op het Prader-Willi Fonds. Dit omdat een van de leden van Darts vereniging Stedendriehoek deze aandoening heeft. Hierop werd de hulp ingeschakeld van Roy Albers, omdat diens zoon ook lijdt aan dit syndroom.

Albers verteld over de aandoening: ‘het Prader-Willi syndroom is een zeldzame genetische aandoening die tot uiting komt op de zuigelingenleeftijd. Enkele kenmerken zijn: ongeremde eetlust, groeiachterstand, spierslapte en een achterstand in de verstandelijke ontwikkeling.’

Er is nog veel onderzoek nodig naar de oorzaken van deze aandoening, het verbeteren van diagnostiek en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die eraan lijden. Het Prader-Willi Fonds organiseert jaarlijks samen met vrijwilligers activiteiten en evenementen om geld in te zamelen voor dit onderzoek.

Zonder sponsoren had dit toernooi niet kunnen plaatsvinden. De organisatie bedankt hen daarom hartelijk! Deze sponsoren waren: Esdoorn Groep, Westendorp Voegwerken, Boonstra Brillen, ETR Traprenovatie, Plooij Hats & Materials, Cafe Tapmarin, Haarstudio Esmeralda, Familie Albers, cafe Vrijbuiter, PG Darts, Jack’s Art, Wob’s Bakery, Kobus Grit, Jumbo van de Bunt Apeldoorn, Squash Apeldoorn, Quin Wester, De Vlijt Auto’s en Protect Garage & Poetsbedrijf.

Voor meer informatie over de aandoening Prader-Willi verwijzen we u naar de website van het Prader-Willi Fonds: www.prader-willi-fonds.nl Hier kunt u ook meer lezen over het werk van deze stichting en informatie vinden voor het doen van een donatie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?