De ‘CODA Afhaalbieb’ blijkt een succes

Vrijdag 19 februari 2021

Door Tim Uilen

Archief Apeldoorn Direct

CODA moest in navolging van de coronamaatregelen de deuren sluiten. De bibliotheken en boekenbus, maar ook het museum en archief waren allemaal gesloten. Net zoals vele andere bedrijven en organisaties moest CODA iets nieuws bedenken. Ze kwamen met de ‘CODA Afhaalbieb‘.

Verrassingspakket

Via een formulier op de website kan je een verrassingspakket aanvragen. Hierin zitten 6 verschillende boeken die zijn gekozen aan de hand van jouw genrevoorkeuren. Bij het formulier op hun website kan je maximaal 3 verschillende genres kiezen. Thrillers, science fiction en romans zijn een paar van je opties. Daarnaast zijn studieboeken en literatuur beschikbaar, ook kan je leeftijdscategorieën kiezen. Het formulier moet je invullen met het nummer op je CODA-pas, zonder deze pas kan je geen verrassingspakket bestellen.

De afhaalplek voor de pakketten is de centrale bibliotheek van CODA aan de Vosselmanstraat. In tijdvakken van 5 minuten kan maximaal één persoon naar binnen gaan om het pakket af te halen. Het tijdsstip wordt bepaald door CODA en hiervoor krijg je een mail als je een boekenpakket hebt besteld. Bij het ophalen heb je de CODA pas en het afhaalnummer nodig.

Geslaagde actie

De afhaalbieb blijkt een succes. Afgelopen woensdag, 17 februari, werd pakket nummer 4.000 opgehaald. CODA heeft nu in totaal 24.000 boeken uitgeleend aan haar leden. Daarnaast waren er, volgens het CODA Archief, drie keer zoveel online afnemers en aanvragen.

CODA heeft nog iets anders, namelijk ‘CODA Cultuur(t)huis’. Zo kan je thuis vanuit je woonkamer nog kijken naar werken uit de collectie, informatie opzoeken over tentoonstelling en verhalen over het verleden van Apeldoorn lezen. CODA wilt nog steeds, als het cultuurhuis van Apeldoorn, een bron van inspiratie zijn op het gebied van literatuur, kunst en erfgoed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!