De Ereprijs en de eerste tentoonstelling van onze stadsfotograaf

Donderdag 27 augustus 2015

Door StrangeArt

Tijdens Cultuurkwartier Open op zaterdag 29 augustus bruist het op het Cultuurplein (tussen CODA en Gigant) van de optredens, films, muziek, workshops, activiteiten en kunst. ACEC, CODA, Gigant, JT Bioscopen en Markant luiden op deze dag samen met heel Apeldoorn het nieuwe culturele seizoen in. Het programma loopt van 10.00 tot 18.00 en is gratis toegankelijk.

Zelf zal ik die dag te vinden zijn in het ACEC. Natuurlijk wel even met mijn fototoestel snoepen bij andere activiteiten. 

Eerst (om 12.00) ga ik mij verwonderen bij kunst in de kleine zaal van het ACEC. Hier is een zogenaamde atelierverkoop, waarbij  een belangrijk deel van het werk niet eerder te zien is geweest. Het is werk in allerlei prijsklassen, maar ook in allerhande materialen en technieken. Naast Nicolette de Klerk zijn de deelnemende kunstenaars, Theo Semeijn, Bas Fontein, Anke Land, Tirza Verrips, Pier Pennings, Jacintha Bierens en Rene Ellenbroek. 

Om 14.00 de ereprijs goes FRANUI poging 1 – op de begane grond van het ACEC gebouw. Liederen van de trekkende gezel,
Ach moedertjelief, Als mijn liedje bruiloft viert, Twee blauwe ogen, Nooit meer weer zien! ja Mahler op de Bühne, maar dan wel door de zeef van die Oostenrijkers uit en genoemd naar FRANUI. Vorig jaar in het Holland Festival, Amsterdam dus en nu in Gelderland. Koop wat zakdoeken en laat u ontroeren. Bij mooi weer buiten en anders in de ACEC.
 

16.00 voor mij als hobby fotograaf het belangrijkste deel: kennismaking met het werk van onze Stadsfotograaf Jeroen Taalman. Met de benoeming door het College van Burgemeester en Wethouder van Jeroen Taalman tot Stadsfotograaf is er in Apeldoorn een nieuw fenomeen ontstaan. Hij gaat twee jaar op een fotografische manier de Apeldoornse samenleving van commentaar voorzien. De start van het project is in de ACEC met een kennismakingstentoonstelling. Na twee jaar wordt het project afgesloten met een tentoonstelling in CODA.

De opening van de tentoonstelling is tegelijkertijd de mogelijkheid om met Jeroen Taalman kennis te maken en zijn plannen. Tom Meerman werkzaam bij de Fotovakschool in Apeldoorn zal hem in interview vragen naar zijn plannen. Daarbij ook een toelichting op de titel van de tentoonstelling. 

17.30 Het bekende buffet van Adnan Akdemir, deze keer wordt het Indisch.

Wil je mee eten: even reserveren bij gerrit@acec.nl

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!