De finale van het Formule 1-seizoen bekijk je live bij deze cafés en restaurants

Vrijdag 10 december 2021

Door Dione Lam

unsplash, José Pablo Domínguez

Het kan je niet langs zijn gegaan. Max Verstappen en Lewis Hamilton staan allebei op 369,5 punten in het WK-klassement. De vorige keer dat 2 titelkandidaten de laatste wedstrijd met een gelijk aantal punten ingingen was 1974. Momenteel staat Max op de 1e positie in het klassement, hij heeft namelijk meer overwinningen gepakt. Als het aantal punten dus gelijk blijft of als Max meer punten haalt dan Lewis, is de wereldtitel voor de Nederlander. De spannende ontknoping van aankomende zondag, 12 december, kan je op verschillende plekken in Apeldoorn bekijken.

Finale

Een geluk voor alle horecaondernemers, de wedstrijd kunnen ze gewoon live uitzenden. De race in Abu Dhabi start namelijk om 14.00 uur, Nederlandse tijd. Het is tevens de laatste race die op Ziggo te bekijken is. Volgend jaar word Formule 1 niet meer uitgezonden bij de provider, omdat het is overgenomen door een andere streamingsdienst. Als jij Olav Mol voor de laatste keer wilt horen, de analyses van Robert Doornbos nog mee wil maken en Max wil zien werken voor de winst, dan kan je onder andere bij Den Olifant, Mansion24, Het Stadscafé, Café Confetti, Café Toffer en Humprey’s Café live meegenieten.

Naast de Formule 1 zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen dit weekend. Zo zijn er kerstmarkten te beleven, waar we eerder over schreven. Ook kan je jouw eigen Kerstboom zagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Morgen, zaterdag 11 december, en overmorgen, zondag 12 december, mag je zelf een dennenboom uitkiezen en omzagen. Je moet van tevoren wel een tijdplek reserveren. Daarnaast is er dit weekend ook livemuziek, gitarist Jac Bico komt morgen langs in Mansion24 en Apeldoornse band Damhsa Craic speelt zondag in het Bluescafé.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!