De jonge Apeldoorners komen terug

Donderdag 17 februari 2011

Door jongevlucht

Apeldoorn ontwikkelt zich tot een moderne en volwassen stad. Met gezellige horeca, een prachtige schouwburg, mooie sportfaciliteiten zoals het Omnisport center en een gevarieerd woon- en werkaanbod. Denk aan het Cultuurkwartier en de kanaaloevers.

Dat weet u, dat weten wij, maar dat weet niet iedereen!

En dus vergrijst Apeldoorn, Jonge mensen ( jonge vlucht ) trekken weg en komen pas terug als ze veel ouder zijn. Kennis en talent verlaat Apeldoorn. Ondertussen blijft het beeld van een saaie stad bij deze groep bestaan. En dat dragen ze uit in heel Nederland!

Het risico hiervan is dat dynamiek bij de bevolking, de woningmarkt en op de werkvloer onder druk komen te staan. Dat is niet goed voor Apeldoorn maar ook niet voor partijen die actief zijn in deze sectoren.

We gaan jonge mensen die Apeldoorn verlaten hebben op een spannende manier kennis laten maken met het Apeldoorn van Nu. We doen dit door ze ambassadeur van onze stad te maken, maar vooral ook om met ze in contact te komen en met ze te gaan communiceren. Dit doen we om 2 redenen. We willen dat deze mensen een positief beeld van Apeldoorn gaan ontwikkelen.

Om deze doelstellingen te bereiken gaan we een netwerk van sociale media opzetten, en website en een sprankelende dag organiseren in het najaar van 2011. Op deze dag zetten we samen met het bedrijfsleven, woningbouwverenigingen, de gemeente en overige organisaties het beste Apeldoornse beentje voor. We doen dit op een bijzondere manier, niet zomaar een feestje of een beurs, nee, een dag waar je als oud apeldoorner over praat, bij wil zijn, en trots vandaan weer naar huis rijdt!

Er gebeurt langzaam maar zeker iets bijzonders in Apeldoorn… Alle over Nederland uitgevlogen Apeldoorners gaan op een bijzondere manier ontdekken welke verrassingen Apeldoorn te bieden… nieuwsgierig? Meldt je aan op www.jongevlucht.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!