De Kap viert 50-jarig jubileum met Parade

Donderdag 13 september 2018

Door Redactie

„De Kap is een stichting voor informele zorg. Zij staat letterlijk en figuurlijk midden in de Apeldoornse samenleving.” Zo staat te lezen op de website van De Kap. De stichting is al 50 jaar een vaste waarde in Apeldoorn als het gaat om ondersteuning aan bijvoorbeeld mantelzorgers. De stichting gaat dit breed vieren op zaterdag 15 september met een uitgebreid programma onder de naam Parade en duurt van 11:00 uur tot 17:00 uur. Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de vele facetten van het werk van De Kap.

„De Parade vertrekt rond 11.30 vanaf McDonalds met muziek, circusartiesten en iedereen die mee wil lopen. De route loopt via de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein en de Stationsstraat naar het gebouw aan de Regentesselaan. Na aankomst aldaar zal om 12.00 uur H.K.H. Prinses Margriet verwelkomd worden en de officiële opening van het jubileumfeest plaatsvinden.”

Het aanbod op deze dag is groot en divers. Speeddaten met vrijwilligers om een beeld te krijgen van het werk dat ze doen. De theatervoorstelling Roos Radeloos die een kijkje geeft in het leven van een jonge mantelzorger (om 13:00 en 14:00 uur), je moet je daarvoor wel even aanmelden. In het Autisme Belevings Circuit maak je kennis met de impact van autisme op iemands leven. Maak kennis met de diverse cafés die door de Kap worden ondersteund zoals het Alzheimer café, het Maatjes café en café Doodgewoon.

Ooit verbonden geweest aan De Kruimelschaar? Dan is er voor jou de reünie voor oud Kruimelschaar vrijwilligers van 14:30 tot 16:00 uur. Er is ook ruimte voor muziek met optredens van het Smartlappenkoor, het Matrozenkoor, coverband Backsound, accordeonist Arie en troubadour Hans Brouwer. Voor het volledige programma klik hier Parade.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!