Help de bevolking van Oekraïne

De Klup en ’s Heeren Loo blikken terug op geslaagde vakantiespelweken

Maandag 20 augustus 2018

Door jaimypoeles

Het waren volgens Martina van der Weijden twee fantastische weken, de vakantiespelweken van De Klup en ‘s Heeren Loo. Kinderen met een verstandelijke beperking tussen de 6 en 20 jaar kregen verschillende activiteiten aangeboden om de lange vakantietijd wat te doorbreken. Maar ook om het thuisfront wat te ontlasten. Martina laat weten dat dit alleen mogelijk is door de mooie samenwerking tussen hen, ’s Heeren Loo en de vrijwilligers.

,,Zonder vrijwilligers geen vakantiespeelweken.” vervolgt ze: ,,Bij De Klup bijvoorbeeld zetten 5 tot 6 vrijwilligers zich dagelijks in om deze weken tot een succes te maken. Bij ’s Heeren Loo werken ze met betaalde krachten. Al met al zorgen we er samen voor dat er een mooie balans is tussen inspanning en ontspanning. In de weken tussen 6 en 17 augustus passeerden verschillende activiteiten de revue. Denk eens aan een ‘bootcamp’ in Beekbergen en een bingo die verrassend in de smaak viel . De kinderen konden zelf zien wat er die dag allemaal stond te gebeuren op speciale pictogrammen.”

Op de woensdagen stonden tripjes gepland: ,,Dat was zo leuk, allereerst de busreis, dat was al een feest. We bezochten Burgers Zoo en Slagharen. De kinderen genoten het meest van de wilde dieren, de apen en de attracties in Slagharen. Het was echt leuk en gezellig. Aan het einde van de dag keerden ze moe en voldaan van de vakantiereisjes terug naar Apeldoorn.”

De vakantiespelweken zijn vrijdag 17 augustus, na een enthousiast onthaalde pizzalunch, geslaagd afgesloten met een bezoek aan de Klarenbeekse kermis: ,,Al met al kijken we terug op zeer geslaagde spelweken en uiteraard zal dit volgend jaar opnieuw een vervolg krijgen. Daar ziet iedereen alweer naar uit.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?