Help de bevolking van Oekraïne

De leukste wijk van Apeldoorn

Vrijdag 17 februari 2012

Door EvaSiebelink

Het lijkt mij crystal clear; Brinkhorst is de leukste wijk van Apeldoorn. Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Ten eerste de ligging: loopafstand van het centrum. Traiteur, verschillende supermarkten, beste pizzeria van Apeldoorn, lekkerste bakkertje, de fijne Asselsestraat, allemaal loopafstand. Ondanks deze ligging is de wijk verrassend rustig qua autoverkeer en dronken jongeren op zaterdagnacht. De ene kant van de wijk is dus centrum, de andere kant ligt het vlakbij het bos, nog geen 10 minuten fietsen. Ook nog kindvriendelijk en rustig: kinderen kunnen er op straat spelen. Dan is er ook nog de uitstraling van de wijk. Gezellige oud-Apeldoornse huizen waarvan er geen twee hetzelfde zijn. Bovendien erg groen met speeltuintjes tussendoor.

Dan is er ook nog zoiets als de mensen die er wonen. En dat is werkelijk van alles door elkaar. Vanwege de variatie in woningen en dus prijzen zijn alle lagen van de bevolking hier vertegenwoordigd. Dit in tegenstelling tot `dure` of `goedkope` Apeldoornse wijken, waar de verscheidenheid in bewoners toch minder is. Ik vind dit zeer prettig.

Helder verhaal: Brinkhorst is het allerleukste om te wonen! En moet ik er aan toevoegen dat ik met mijn vriend net in deze wijk ben gaan wonen?

Ik ben zo benieuwd waarom het niet zo is, dat iedereen hier wil wonen. Waarom woon je in bijvoorbeeld De Maten, Zuid, Zevenhuizen, Orden, Zuidbroek? Wat vindt de rest van Apeldoorn? In welke wijk woon jij en waarom? Wat maakt jouw wijk bijzonder?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?