De Niet Commerciële Coffeeshop Power Flower opent zijn deuren.

Zaterdag 20 april 2013

Door Redactie

Jessica

Op Maandag 29 april om 10.00 is het zover.

De feestelijke opening van een unieke coffeeshop in Nederland. Gevestigd aan de Arnhemseweg 181 in Apeldoorn.

De NCC POWER FLOWER is uniek, omdat van de 4 in Nederland bestaande NCC’s , dit de enige is die gevestigd wordt in een stad waar meerdere coffeeshops zijn toegestaan. In de vestigingsplaatsen van de andere NCC’s, is het geen coffeeshop of een NCC die in samenwerking met de gemeente is opgezet.

Hier betreft het dus een initiatief van de oprichters zelf, gebaseerd op een sociale en ideële doelstelling.

NCC staat voor Niet Commerciële Coffeeshop. Dat betekent dat de winsten terug zullen vloeien in de maatschappij en aangewend zullen worden om de maatschappelijke verantwoordelijkheid te ondersteunen. Het team van de NCC POWER FLOWER is namelijk van mening dat het delen van middelen, kennis en energie meer genoegdoening schept dan het ontwikkelen van commerciële activiteiten ten behoeve van het egoïsme. Sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

De bedoeling is om kleinschalige projecten te ondersteunen, waarbij de initiatiefnemers vaak een deel van hun leven in hun overtuiging stoppen. Maar waar financiële of fysieke steun vaak de voortgang van deze projecten bemoeilijkt. Dit kan door financiële ondersteuning te geven, éénmalig of structureel, door inzet van medewerkers die een adviserende of fysieke bijdrage zullen leveren.

De oprichter van de NCC POWER FLOWER is ook de oprichter van de Pro Futsal Foundation.

Deze foundation, gericht op sport en in het bijzonder voetbal, heeft min of meer dezelfde filosofie en een soortgelijke opzet.

De kenmerkende filosofie is , ondersteuning bieden aan hen die het hard nodig hebben. In Apeldoorn draait al  bijna 1,5 jaar een succesvol zaalvoetbal project. Iedere zaterdagavond van 19.00 tot 22.00 is er in de sporthal Zuiderpark een open instuif, waar jong en oud in de leeftijd van 9-45 jaar gezellig een balletje komt trappen.

Ook zijn recentelijk projecten op Bali en Gambia met voetbalmaterialen ondersteund. Op Bali zijn de materialen zelf gebracht. De materialen in Gambia zijn verzorgd door de Yagana World Foundation, een organisatie die na aan het hart ligt van de Pro Futsal Foundation en waar mevr. Langereis de drijvende kracht van is. Op de site www.Yaganaworld.com is veel informatie te vinden over het goede werk dat zij in Gambia verricht.

Als u weet dat voor 65 euro per jaar een kind naar school gestuurd kan worden en hierdoor in ieder geval de kans krijgt om voor zichzelf en haar familie een betere toekomst op te bouwen. De aanleg van een water of stroomvoorziening brengt een heel dorp tot leven. Door het geven van deze voorbeelden kunt u niet anders dan het met me eens  te zijn, dat dit een heel ander licht brengt op het beeld, filosofie en de doelstelling van de NCC Power Flower.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!