De nood tot borrelen

Woensdag 25 december 2013

Door EvaSiebelink

Er is een nood aan de gang. Geen hongersnood, geen watersnood, geen woningnood. Ook geen kleinood of ternauwernood. Er is een grotere nood. Een nood tot drank bij BBAM (Bekende Beminde, Apeldoornse Mensen). Of nouja. Deze nood is er eigenlijk vooral bij mij.

Afgelopen vrijdag was weer eens de BorrelNood. En ditmaal op het Leienplein. Wat mij betreft een hoogtepunt in de maand. We hebben net loon gehad, de hakken kunnen weer aan, dikke jas, goed make-uppie, en klaar om uit ons leven te stappen. Uit het leven van de slavernij die we zelf creëren. De slavernij van geld verdienen en werken, werken, en oja nog eens werken.

De nood aan drank, de drang naar drank. Want die drank ondersteunt het niet-denken-aan-de-maandag-die-weer-komt en wanneer we weer dóór moeten. Wanneer we weer verstandig moeten zijn, serieus moeten zijn. Zaken moeten regelen, acquisitie moeten plegen, factuurtjes schrijven, artikelen redigeren en enveloppen likken. Om maar niet te spreken over je slavernij-leven buiten werktijd. Boodschappen doen, huis op orde, verantwoord eten, in vorm blijven, altijd vrolijk zijn. Alles moet perfect zijn in ons leven: een goede baan, twee lease auto’s, drie keer per jaar op vakantie, nieuwste mode, kindjes lief, superslank en jupperdepupper alles is fantastisch.

En daar was ik voor heel even klaar mee. Ik ben klaar met constant moeten rennen om alle ballen op te houden. Op alle vlakken 150% geven en blijven lachen. En omdat ik zó ontzettend klaar ben met dit leven in een keurslijf (wat overigens een enorm eerste wereldprobleem is, dat besef ik me), is voor mij de nood tot borrelen hoog. Geen hongersnood, waternood, huizennood bij mij, nee: de BorrelNood.
En na teveel alcohol en beregoede gesprekken, heel BBAM weer gezoend en gezien te hebben, slingerend naar huis en er weer zin in hebben! Zin in de maandag en zin in het leven!

Nu is mijn vraag aan BBAM: hebben jullie dit allemaal? Dat je soms even helemaal klaar bent je alledaagse leven? En dat je dus de nood voelt tot borrelen (al dan niet op de Borrelnoot, een goede kroeg voldoet wat mij betreft ook)? Of ben ik een freakshow en moet ik vandaag nog een therapeut bellen?

Fijne feestdagen Apeldoorners!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Borrelnood

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!