De Pasch Brasserie

Dinsdag 9 oktober 2012

Door Ingeborg

Apeldoorn is sinds april dit jaar een Brasserie rijker, Brasserie de Pasch.

Als je goochelt op Brasserie in Apeldoorn krijg je bijna ieder restaurant te zien. Maar ik vind dat dat niet klopt. We hadden maar één Brasserie en dat was Martins aan de Paslaan. Nu hebben we er dus een Brasserie bij.

Ik was best nieuwsgierig, want de Pasch zit op een goede plek en in een leuk pand. Om het eens te proberen, toch maar naar binnen. Lekker warm en binnen best gezellig ingericht.
Een plekje achterin zodat ik alles goed kan overzien, op zoek naar een krant of leuk blad. Helaas kan ik die niet vinden behalve de Voetbal International.

Ik bestel een broodje met oma’s gehaktbal, helaas zijn die op. Het is 13.50 uur dus dat is vlot. Veel verkocht of niet genoeg laten rollen door oma?
Dan maar de Pasch burger. De serveerster moet nog wel navragen of het rund of varken is. Gelukkig, het is rund dus dat wordt mijn bestelling.

En toen was het wachten geblazen. Achter de balie (die erg smal is) is het een drukte en is er onderling niet veel gezelligheid. Het valt mij op dat de bedrijfsleider (manager, leidinggevende) een beetje nors kijkt. Maar hij kan natuurlijk z’n dag niet hebben. Of hij baalde dat er niet genoeg gehaktballen waren gerold. Geen idee.

Ook is het opvallend dat hij mij niet aangekeken heeft en hij dus niet wist dat ik er was, althans, zo voelde het? Even een ‘hoi’ of een oog contact zou fijn zijn.

Toen het broodje. Die kwam erg laat, maar dat werd keurig gemeld en het laatste drankje werd daarom niet gerekend, top.
Maar een ronde hamburger op een lang stokbrood, aan één kant belegd, met zwarte uien, vind ik dan weer wat minder. Ook de frietjes waren enorm doorbakken, en heel erg veel, wat van mij dan ook weer niet hoeft.

Al met al een top locatie, kindvriendelijk (ze hebben een speelruimte), leuk terras en mijn serveerster was leuk. De kok moet volgens mij nog veel leren en de bedrijfsleider mag van mij iets enthousiaster door zijn prachtige zaak lopen. Dan kom ik zeker een keer terug.

P.s ik heb geen koffie gehad, maar ik weet zeker dat die prima is, want die drink ik wel eens bij Koffie op Wielen, en dat is van dezelfde meneer die in de zaak rondliep, volgens mij dus de bedrijfsleider.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.
Dit onderwerp is gesloten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?