De pizzatest

Zondag 3 oktober 2010

Door apeldoornextra

Pizza’s bestaan in allerlei soorten en maten, maar waarom zou je een verse pizza laten bezorgen en er niet zelf een uit de diepvries in de supermarkt klaarmaken? Die koop je immers al voor 2 euro. ‘Een verse pizza smaakt gewoon lekkerder’ is een veelgehoord antwoord. Een panel van deskundigen nam de proef op de som en bestelde tien pizza’s bij verschillende lokale pizzakoeriers.

Er is beoordeeld op levertijd, formaat, prijs, temperatuur, bodem, vetheid, smaak en versheid. Om tot een zo eerlijke mogelijke beoordeling te komen werd overal dezelfde pizza besteld: Quattro Stagioni. Daar moet op zitten: mozzarella, tomaat, ham, champignons, olijven, artisjokken en dit opgedeeld in vier vakken. Anders wordt het een Capricciosa. Gemiddeld genomen worden alle pizza’s, met een uitzondering,  voor  1,50 euro bezorgd. Meest opmerkelijke uitkomst is dat geen van de pizza’s bevatte wat er op een Quattro Stagioni moet zitten en op bijna allemaal lagen alle ingrediënten vrolijk door elkaar. De pizza’s waren best eetbaar, maar niet volgens bestelling. Qua bezorgtijd waren er enkele uitschieters, de grootste presteerde het om maar liefst 33 minuten te laat te bezorgen. De temperatuur was over het algemeen redelijk maar niet bijzonder warm. Qua versheid was er veel verschil, de ene bodem was duidelijk kant en klaar, de ander vers met de hand gemaakt. Over het belangrijkste onderdeel, de smaak, zei het testpanel unaniem: “Vrij flauw, geen spannend mondgevoel.”  Ook hier zijn weer uitschieters van vette pizza’s tot cervelaatworst in plaats van salami. Kortom: een pizza van een pizzakoerier is niet per definitie een goede pizza.

Benieuwd naar meer resultaten en de winnaar van de grote pizzatest? Lees ApeldoorNEXTra!

Meer lezen over stad

REACTIES