De sloopwerkzaamheden bij Marktzicht zijn van start gegaan

Vrijdag 3 maart 2023

Door Kevin van Es

De sloop van het voormalige kantoorpand aan de Stationsstraat in Apeldoorn is begonnen, dat meldt Boverhoff Sloopwerken op LinkedIn. De laagbouw aan de achterzijde van het pand wordt gesloopt en het hoofdgebouw wordt deels gestript. Zo wordt het kantoorpand omgebouwd tot een appartementencomplex dat Marktzicht gaat heten. Draisma Bouw is verantwoordelijk voor de bouw. Eigenaar Jelle Draisma vertelt over het project.

Voormalig kantoorpand Regentenstede

Het huidige pand is, 30 jaar geleden, ook gebouwd door Draisma Bouw. Dit is volgens Jelle ook een reden dat Draisma Bouw is benaderd voor de transformatie van het gebouw: “We hebben kennis van het gebouw en de omgeving,” aldus Jelle. Het voormalige kantoorpand ‘Regenstede’ diende als verzamelgebouw voor bedrijven als ING, Visio, Lexman Advocaten en PsyQ. Sinds een aantal jaar staat het pand leeg.

Een verticale tuin

Over de kans die Draisma Bouw heeft gekregen met dit project vertelt Jelle: “Het is een voorrecht om een project als Marktzicht te mogen realiseren in het hart van de stad.” Met het project draagt Draisma bij aan het groen in de binnenstad: “De voorgevel van het pand wordt begroeid met planten waardoor er een verticale tuin ontstaat,” aldus Jelle.

De oplevering van Marktzicht

Volgens Jelle loopt de sloop tot nu toe op schema: “Het gebouw wordt grotendeels gestript, de kozijnen, het leidingwerk en de toiletunits worden er hierbij uitgehaald.” Ook meldt hij dat de binnenwanden al weg zijn. Na de sloop begint Draisma met de bouw. Jelle geeft afsluitend aan dat er weinig ruimte voor opslag rondom het pand is vanwege het drukke verkeer aan de voor- en achterzijde, waardoor beide zijden apart van elkaar worden verbouwd. Volgens Draisma kan dit zorgen voor een langere bouwtijd.

Wonen in Marktzicht

De 33 appartementen die aan de Stationsstraat 178 komen zijn ontworpen door I’M Architecten uit Deventer en variëren van circa 60 tot 135 vierkante meter, met elk een tuin, dakterras of balkon. Jelle Draisma vertelt dat er nog vijf appartemeneten beschikbaar zijn en dat inschrijven kan op de website van Marktzicht Apeldoorn . Voor meer informatie en updates betreft de bouw verwijst Jelle naar de website van Draisma Bouw. De oplevering van Marktzicht staat gepland in het tweede kwartaal van 2024.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!