De Veluwe door een Kijkvenster

Woensdag 14 september 2022

Door Nikki Vredenberg

Het eerste ‘Kijkvenster op de Veluwe’ is geopend door Apeldoorns wethouder Veluwe, Danny Huizer. Met dit kijkvenster ervaren bezoekers beter wat zij op dat moment zien doordat zij kunnen lezen over de natuur of cultuur(historie) van die specifieke plek.

Een kijkvenster is een bord dat informatie biedt over de plek waar het staat. Dit specifieke Kijkvenster is in de Veluwse huisstijl van het Routebureau de Veluwe en is te vinden bij Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel. Bezoekers kijken vanaf hier uit op de Ugchelse Enk. De informatie op het bord is geregeld door de vrijwilligers van IVN Natuureducatie. Binnenkort volgen er nog twee borden. Deze worden eind dit jaar of begin volgend jaar geplaatst in Ede en Epe.

De borden zijn voorzien van een QR-code waarmee bezoekers een gift kunnen doen. De opbrengsten hiervan worden door Stichting Veluwefonds geïnvesteerd in de Veluwse natuur. De eerste donatie werd bij de opening direct gedaan door wethouder Huizer. ‘Kijkvensters op de Veluwe’ is een samenwerking van Stichting Veluwefonds en IVN Natuureducatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!